"Amacımız insanlara güven vermek"

"Amacımız insanlara güven vermek"

Rize Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, amaçlarının insanların güven içinde olmasını sağlamak, insanlara güven vermek olduğunu söyledi.

Yenice, Asayiş Şube Müdürü Mehmet Kanbur, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hasan Özkan ve Trafik Denetleme Şube Müdürü Baki Yılmaz ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Meclis Toplantısına katılarak, çalışmaları hakkında bilgi verdi.
   
Rize´de terör olaylarının olmadığını, Türkiye genelinde asayiş olaylarının oldukça az olduğu iller arasında olduğunu belirtti.
   
Bu durumun kendileri için avantaj olduğunu ifade eden Yenice, ´´Böyle bir ortamda hizmetin en iyisini vermeye gayret ediyoruz. Amacımız insanların güven içinde olmasını sağlamak, insanlara güven vermektir. Ama emniyet binalarında, karakol içerisinde, sadece bize müracaat yapıldığında çalışma anlayışımız olursa, güven veremeyiz. Sadece rutin işlemleri yapan bir teşkilat haline geliriz. Oysa asıl görevimiz vatandaşın yanında olduğumuzu hissettirmektir´´ dedi.
   
Kentte trafik konusunda yapılan çalışmaları anlatan Yenice, ´´Araç sahipleri trafik konusunda duyarsız. Kentimizde trafikle ilgili sorunlar var, ama direkt sorun trafik değil. Geldiğim günden itibaren yapacağımız trafik uygulamalarının yerini web sitemizde duyurmamıza rağmen yine de kurallar ihlal ediliyor. Trafikten şikayetçi olan vatandaş, binlerce lira verip araç alıyor, 2 lira park parası vermekten çekiniyor. Yolun ortasına aracını park ediyor´´ diye konuştu.
   
Yenice, kaldırımlara araçların park edilmesi kadar iş yeri sahiplerinin sattığı ürünleri kaldırıma koymasının da önemli bir sorun oluşturduğunu anlatarak, ´´Kaldırımlar yayaların kullanım alanıdır. Ama kaldırımların yaya trafiğine açık tutulması, sadece bizimle ilgili bir konu değil. Bu konu belediyeyi de ilgilendiriyor´´ dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.