Ali Babacan'dan CHP'nin ekonomi vaadlerine ilk yorum

Ali Babacan'dan CHP'nin ekonomi vaadlerine ilk yorum

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP'nin ekonomik vaatleri için, "Türkiye'de iktidar olma hedefleri olmadığını gösterdi" dedi.

Babacan, New York'taki temaslarının ardından konuştu. Washington ve New York temasları kapsamında yatırımcılarla bir araya geldiklerini ifade eden Babacan, "Yatırımcılar Türkiye'yi çok yakından takip ediyorlar ve merak da ediyorlar" dedi.

AK Parti tarafından açıklanan seçim beyannamesi ve yeni Türkiye sözleşmesinin de ışığında yatırımcılara bilgiler verdiklerini anlatan Babacan, "İyi işleyen bir demokratik sistem, iyi işleyen bir yargı sistemi, Türkiye'nin gerçek anlamda bir hukuk devleti olması, Türkiye'nin temel hak ve özgürlüklerin uluslararası standartlarda yaşanması ve uygulanıyor olması işin temelinde" diye konuştu.
"BU VAATLER ESKİ TÜRKİYE'YE GÖTÜRÜR"

Konuşmasında, muhalefetin seçim için vadettiği maddelerin Türkiye'yi adım adım eski noktaya götürecek politikalar olduğunu dile getiren Babacan, "Ha 'şu kadar harcayacağız' diyorlar, 'bu kadar para dağıtacağız' diyorlar, eğer kaynağını söylemiyorlarsa bunun tek sebebi, iktidar olma ihtimallerinin ve hayallerinin aslında hiçbir zaman gerçekçi olmadığıdır. İktidar olma ısrarında, iktidar olma iddiasında olan bir muhalefet partisinin ekonomik konulara ciddi yaklaşması lazım. Gerçekçi yaklaşması lazım" dedi.
"CHP'NİN, İKTİDAR OLMA HEDEFİ YOK"

Açıklanan programın bir bütün halde ortaya konulması gerektiğini ifade eden Babacan, "Son açıklanan paket şunu bir daha tekrar etti ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir zaman Türkiye'de iktidar olma hedefi yoktur, hayali yoktur. Eğer olsaydı böylesine sorumsuz, pervasız bir tutum ortaya koymazdı" diye konuştu.
EKONOMİ YÖNETİMİNDE OLASI DEĞİŞİKLİK ENDİŞELERİ...

Babacan, ekonomi yönetiminde olası değişiklik konusundaki endişelere ilişkin soru üzerine de sürdürülen politikaların AK Parti iktidarının politikaları olduğunu ve şahıslara bağlı bulunmadığını söyledi. Seçim beyannamesine konulan taahhütlerin AK Parti'yi bağlayacağını vurgulayan Babacan, "Seçimlerden sonra oluşacak ekonomi yönetimi nasıl bir kompozisyona sahip olursa olsun o yönetimin uygulayacağı politikalar bugün açıklanmıştır" dedi. "Kurumların güçlü ve itibarlı olduğu bir ülkede, kurallara saygı duyulan, kuralların gerçekten uygulandığı ya da uygulamaların bir yerde yazılı olduğu ülkelerde zaten ekonomik istikrar da sağlanır" diye konuşan Babacan, "Zaten sistem kişilere çok bağlıysa ona ne ileri demokrasi demek mümkün ne de gelişmiş bir ekonomi demek mümkün" ifadelerini kullandı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.