Albayrak: Burayı Rizeliler yapmıştır

Albayrak: Burayı Rizeliler yapmıştır

Abdurrahim Albayrak, stadın mimarisi hakkında esprili bir yorum yaptı.

Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Portekiz'in Braga takımıyla yarın deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Karşılaşmanın oynanacağı Estadio Municipal de Braga'da gerçekleştirilen antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık yapıldı. İdmanda teknik direktör Fatih Terim'in neşeli tavırları dikkat çekerken, futbolcuların da moralinin yüksek olduğu görüldü.
"BURAYI RİZELİLER YAPMIŞTIR"

Bu arada idmanı izleyen yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak, sadece iki tarafında tribün bulunan ve bir tarafı kayalık olan Estadio Municipal de Braga'yı inceledi. Stadın mimarisinden etkilenen Albayrak, esprili bir dille, "Burayı Rizeliler yapmıştır diyorum, inanmıyorsunuz" derken, "Haklı bir ödül almış gerçekten. Muhteşem bir şey. Bu kayalıklardan yarın üç puanı çıkaracağız" ifadesini kullandı.
İşte Braga'nın ilginç stadı

Portekiz'in Braga şehrinde yer alan bir futbol stadyumudur. 2003 yılında inşaatı tamamlanan ve 30.154 kişilik kapasiteye sahip olan bu stadyum SC Braga takımına ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapan stadyumların da arasında yer almaktadır. Portekiz'li bir mimar olan Eduardo Souto de Moura tarafından tasarlanmış bu stadyumun lakabı A Pedreira yani Türkçesi ile Maden Ocağı'dır; çünkü hemen yakınında bir maden ocağı yer almaktadır.

Temmuz 2007'de Fransız kökenli bir sigorta şirketi olan AXA ile üç yıllığına yaptığı sponsorluk anlaşması uyarınca stadyumun ismini Estádio AXA (AXA Stadyumu) olarak değiştirmiştir.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.