Akp bu müdürü derhal görevden almalıdır

Akp bu müdürü derhal görevden almalıdır

Mayi’den Müdüre Tepki

MHP Rize İl Başkanı Zeki Mayi, ‘Dağda ölen teröriste ağlamayan insan değildir’ sözüyle Türkiye gündemine oturan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’e tepki gösterdi.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN, EMNİYETİ AÇIK KALMIŞ !

Mayi, “Emniyet Müdürü’nün Emniyeti açık kalmış” diyerek tepki gösterdiği Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in 1991-95 yılları arası Diyarbakır’da görev yaptıktan sonra, AKP tarafından Diyarbakır’a Emniyet Müdürü olarak atandığını belirterek, “Silah ruhsatı bulunanlar yakından bilir, silah taşımanın birinci kuralı silahın emniyetini kapalı tutmaktır, aksi halde en yakınınızdaki insanlara telafisi imkansız zararlar verirsiniz. Emniyet Müdürü Sayın Recep Güven, Diyarbakırlı yerel gazetecilere yapmış olduğu bir açıklamada önce; “Dağda ölen bir teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz” diye bir tespitte bulunmuş, ardından da “teröristi enterne edemeyen (göz altına alamayan) bir devletin de devlet olamayacağını” ifade etmiştir. Ancak sayın Güven her ne hikmetse konuşmasının bütünü içerisinde “Aziz Şehitlerimize” yer vermemiştir ! Onları hatırlatma ihtiyacı duymamıştır ki, konunun bence en önemli ve dikkat edilmesi gereken yanı budur. Teröristten bahseden bir Emniyet Müdürü’nün “Aziz Şehitlerimizi” unutması, ne kabul edilebilir ne de affedilebilir” dedi.

Bebek katillerine ağlayan Emniyet Müdürü!

“Ağlanması istenen bu PKK; kundaktaki bebeğe dahi kurşun sıkmış, uyuşturucu satışından tutun da insan ticaretine kadar işlemediği suç kalmamış bir örgüt değil mi ? Ayrıca bu PKK örgütü içerisinde sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Kürtler yok ki; Suriyeli Feyman Hüseyin’den tutun, İranlı’lara kadar, hatta Ermeni asıllı insanlara kadar birçok milletten terörist ve paralı katiller mevcuttur. Hangisine ne kadar ağlayacaklar?” diye tepkisini ifade eden MHP Rize İl Başkanı Zeki Mayi, bu açıklamayı AKP içerisinden de sadece Bülent Arınç’ın tasvip edip beğendiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

“AKP içerisinden sadece Sayın Bülent Arınç’ın tasvip edip beğendiğini bildirdiği bu açıklamayı önce dinleyip, ardından da yazılı basınımızda da okuduktan sonra başta sayın Arınç’a sonra da sayın Güven’e şu soruları sormak istedim: “Pişman değiliz” diyen 34 PKK’lı teröristi serbest bıraktığınız HABUR olayından, PKK temsilcilerine Türk Ordusu artık planlı operasyonlar yapmayacak dediğiniz OSLO görüşmelerinize kadar AKP olarak, yaptıklarınızdan hiç mi dersler çıkarmadınız? Kravatlı PKK olan BDP’li milletvekillerinin, bölgede canı pahasına görev yapan polis memurlarını tokatlamasına kim ağlayacak? Şehit aileleri ile birlikte göz yaşı döküp, sonra dönüp teröriste göz yaşı dökmek, Allah aşkına nasıl bir ruh halidir? Böyle bir davranışın yüce dinimiz İslam’daki karşılığı nedir?”

Teröristin cenaze namazı kılınır mı?

“AKP bu tarz bürokratları göreve getirmeye devam ederse yakında şu konuyu da tartışmaya başlayacağız: “Masum insanları katleden eşkıya veya teröristlerin cenaze namazı kılınır mı? Öyleye ya madem ağlamamız isteniyor, göz yaşı dökeceğiniz kişiye ölünce cenaze namazı da kılmalısınız. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vermiş olduğu fetvalarda “Çatışma esnasında öldürülen eşkıyanın, teröristlerin ve soyguncuların da cenaze namazı kılınmaz.” deniyor, şimdilik!”

AKP’den aday olur mu?

Ak Parti’nin bu Emniyet Müdürü’nü 2013’te yapılacak yerel seçimlerde “Diyarbakır Belediye Başkanı Adayı” olarak göstermeyi düşünmüyorsa, derhal görevden alması gerektiğini vurgulayan Mayi, ”Çünkü 11 yıldır tanıdığımız AKP, siyasi rant uğruna bu tür politik manevraları ‘ustaca’ yapar. Bunu en net şekilde; AKP-PKK arasındaki OSLO müzakerelerini, AKP’nin 2010 Anayasa referandumu öncesi inkar edip, sonra kabul etmesinden biliyoruz.” dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.