Akaryakıt Fiyatlarında Yeni Düzenleme: Benzine İndirim, LPG'ye Zam

Akaryakıt Fiyatlarında Yeni Düzenleme: Benzine İndirim, LPG'ye Zam

BENZİNE İNDİRİM, LPG'YE ZAM. DÜN BENZİNDE YAPILAN 1 LİRA 45 KURUŞLUK İNDİRİMİN ARDINDAN, MOTORİN FİYATLARINDA DA 78 KURUŞLUK BİR İNDİRİM GERÇEKLEŞTİ. ANCAK BU İNDİRİMLERİN YANINDA, LPG FİYATLARINA İSE 42 KURUŞ ZAM YAPILDI

Brent petrol fiyatlarındaki gerileme, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıdı. Dün benzinde yapılan 1 lira 45 kuruşluk indirimin ardından, motorin fiyatlarında da 78 kuruşluk bir indirim gerçekleşti. Ancak bu indirimlerin yanında, LPG fiyatlarına ise 42 kuruş zam yapıldı.

Motorinde 78 Kuruşluk İndirim

Brent petrol fiyatlarındaki düşüş ve döviz kurlarındaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarının yeniden güncellenmesine neden oldu. Bu kapsamda, motorin (mazot) grubunda 78 kuruşluk indirim pompa fiyatlarına yansıtıldı.

LPG'ye 42 Kuruş Zam

Akaryakıt fiyatlarındaki bu indirimlerin yanı sıra, otogaz (LPG) fiyatlarında ise 42 kuruşluk bir artış yaşandı. Bu zam, LPG kullanıcıları için beklenmedik bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Brent Petrol Fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı bugün 79,02 dolardan işlem görüyor. Bu fiyat, son günlerde yaşanan düşüşlerin bir sonucu olarak akaryakıt fiyatlarına da yansımış durumda.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve dolar kuru takip edilerek belirleniyor. Bu hesaplama yöntemi, akaryakıt fiyatlarının Brent petrol ve döviz kurlarındaki değişikliklere duyarlı olmasını sağlıyor.

3 BÜYÜK İLDE AKARYAKIT FİYATLARI ; 

İstanbul Anadolu Yakası akaryakıt fiyatları:

Benzin litre fiyatı: 43,11 TL

Motorin litre fiyatı: 43,09 TL

LPG litre fiyatı: 23,19 TL

Ankara akaryakıt fiyatları:

Benzin litre fiyatı: 43,54 TL

Motorin litre fiyatı: 43,57 TL

LPG litre fiyatı: 23,74 TL

İzmir akaryakıt fiyatları:

Benzin litre fiyatı: 43,99 TL

Motorin litre fiyatı: 44,07 TL

LPG litre fiyatı: 23,49 TL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.