AK Parti teşkilatlarına 'Gezi Parkı' Genelge'si

AK Parti teşkilatlarına 'Gezi Parkı' Genelge'si

Erdoğan'ın "Evlerinde tuttuğumuz yüzde 50 var" açıklamalarının ardından teşkilatlara bir genelge gönderildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla önceki akşam toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Gezi Parkı eylemlerini görüştü.

Ağaç kriziyle başlayan iyi niyetli eylemlerin marjinal grupların öne çıkmasıyla çığırından çıktığı değerlendirmesi yapılan AK Parti MYK'da bir kriz masası kurulması da gündeme geldi. Toplantıda yabancı istihbarat kuruluşlarının da eylemlerde devreye girdiğine ilişkin bilgiler paylaşıldığı öğrenildi.

TEŞKİLATLARA GENELGE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem imzasıyla 3 Haziran'da teşkilatlara gönderilen genelgede, ideolojik marjinal grupların ana muhalefet partisinin de çanak tutmasıyla huzur ortamını bozmak ve geçmişte Türkiye'nin gelişimini sekteye uğratmak için ortaya konulan senaryolara benzer bir senaryonun tekrar sahnelenmek istendiği belirtildi.

Genelge de özetle şöyle denildi: "Teşkilat mensuplarımızı sokağa inmeye ve taşkınlığa davet eden her türlü provokasyondan uzak durmalıyız. Milletimiz zaten bütün olup bitenleri görmekte ve maşeri vicdan herkese hak ettiği notu en güzel şekilde vermektedir. Bizler de bu milletin birer ferdi ve aynı zamanda Türkiye'yi şaha kaldıran bir partinin mensupları olarak, AK kadrolara yakışır basireti ve feraseti göstermeli, milletimize ve iktidarımıza çelme takma gayretlerini sağduyumuzla eritmeliyiz. Bu sebepledir ki her türlü eylem ve söylemimize dikkat etmeli, özellikle sosyal medyayı kullanırken kılı kırk yarmalı, ince eleyip sık dokumalı ve büyük Türkiye idealine gölge düşürmek isteyenlere asla malzeme vermemeliyiz."
ERDOĞAN GELMEYİN DEDİ AMA..  

AK Partili gençler ve teşkilatın Başbakan Erdoğan'ı kalabalık bir şekilde karşılama talebine "Gelmeyin" yanıtı verildi. Teşkilat ise gitmekte ısrarlı. Başbakan bu talimatını parti yöneticileri aracılığı ile teşkilatlara iletti. Ancak organize olmasa da AK Partili çeşitli gruplar havalimanına gitmeyi düşünüyor.
"PARTİ SÖZCÜSÜ DE GİTMEYİN DEDİ"

Partililere sağduyu çağrısı yapan Çelik, "Kimse durumdan vazife çıkartıp gidip Başbakan'ı karşılamasın. Başbakan'ın gövde gösterisine ihtiyacı yok"  şeklinde konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.