AK Parti Meclis Başkanı adayı İsmet Yılmaz oldu

AK Parti Meclis Başkanı adayı İsmet Yılmaz oldu

Başbakan Davutoğlu AK Parti'nin Meclis Başkan adayını açıkladı

AK Parti Meclis Başkanı adayı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz oldu. 24. ve 25. dönemlerde Sivas milletvekili olarak görev yapan İsmet Yılmaz, 7 Temmuz 2011'de Vecdi Gönül'ün yerine Savunma Bakanlığı'na getirilmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

Her bir milletvekilimizin kanaatini tek tek aldım. Yazılı olarak tarafıma bildirildi. Dün bu kanaatleri değerlendiren bir çalışmadan sonra iki arkadaşımızın isminin çok açık şekilde öne çıktığı ortaya çıktı. Sayın Nabi Avcı ve İsmet Yılmaz. Dün akşam iftarda birlikteydik. Her iki arkadaşımızla ayrı ayrı görüştük. Ve sonra birlikte görüştük.

Hiçbir arkadaşımız kendi düşüncesini öne koymadı. Dün de her iki arkadaşımızla görüştüğümüzde, diğer arkadaşı lehine feragat etmesinin doğru olacağını ifade ettiler. Bu bende büyük bir memnuniyet oluşturdu. En büyük grup olarak biz Meclis başkan adayını belirlerken, hiçbir tartışma yaşamadan, en son iki isim üzerinde bu istişareler yoğunlaştığı için zikrediyorum. 300’ü aşkın arkadaş fikir beyan etmiş oldu. Bu ahlaki olgunlukları dolayısıyla arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bu iki arkadaşımızla ortak değerlendirmemizde bir arkadaşımızın ismi öne çıktık. Ben de kanaatimi de bugün MYK’ya aktardım. Her iki arkadaşımız da üstün vasıflara sahip arkadaşlar.

"İSMET YILMAZ'I ÖNERMEYİ KARARLAŞTIRDIK"

TBMM Başkan adaylığı için AK Parti olarak sayın İsmet Yılmaz’ı önermeyi kararlaştırdık. Kendisi için, partimiz için, TBMM’ye katılan vekiller için hayırlı olmasını diliyorum.

Kendisi bugünden itibaren temasları yapacak. En hayırlı kararın oluşacağı kanaatimi belirtmek istiyorum.

"KILIÇDAROĞLU'NUN YAKLAŞIMINI OLUMLU BULUYORUM"

Meclis Başkanlığı konusu koalisyon görüşmelerinin parçası değil. Önümüzdeki günlerde özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesine müteakip, bu sefer koalisyon çalışmaları ile ilgili olarak da faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. En doğru kararı alabilmek, ülkemiz için en hayırlı sonuca ulaşabilmek için bundan sonraki çalışmalarımızı yoğunlaştırarak devam edeceğiz.

Kılıçdaroğlu’nun basına yansıyan görüşlerini olumlu buluyorum. Kutuplaşma ifadesi içerin yaklaşımdan sonra her türlü görüşe açık olduğunu vurgulaması önemlidir. Ümit ederim ziyaretler gerçekleştiğinde de olumlu adımlar atılır.

"DİĞER ADAYLAR DA GÖRÜŞMEK İSTERSE KAPIM AÇIK"

Ben en başta söyledim kim bizimle görüşmek isterse kapımız açıktır. Benimle görüşmek isteyen herkesle görüşürüm diğer adaylar da görüşmek isterse kapımız açıktır.

3 DÖNEM KALKACAK MI?

3 dönem kural içine girmiş arkadaşlarımızın siyasi aşkını, dava ahlakını etkilemediğini seçimler gösterdi. Hepimiz ortak gaye için çalışıyoruz. Eğer seçim tarihinde değişiklik olursa bu konular ele alınır.

BAKANLIK SAYISI ARTACAK MI?

Koalisyon için değil ama ihtiyaç hasıl olursa düşünülebilir.

"İLK TURDA NETİCE ALABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"

MYK’da farklı değerlendirme olmuş olsaydı, tekrar konuyu ele alırdık. Tam bir mutabakatla tercih edildi. En ufak bir tartışma yaşanmadı. AK Parti 258 vekille İsmet Yılmaz’ın arkasında. Ama eminim biz parti grubu ahlakı ve İsmet Yılmaz’ın güçlü şahsiyeti sebebiyle, ilk turlarda dahi netice alabileceğimiz ümidini taşıyorum.

İLK PARTİ HDP OLDU

TBMM'de 25. Dönem'in başlamasının ardından bugün CHP ve MHP Meclis Başkanı adaylarını açıkladı. Adayını ilk açıklayan parti HDP olmuştu.

CHP MYK SONRASI DENİZ BAYKAL'IN ADI AÇIKLANDI

Bugün gerçekleştirilen ve 1,5 saat süren CHP MYK toplantısında Meclis Başkan adayı olarak Deniz Baykal'ın isminin belirlendiği açıklandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu MYK'nın kararını Deniz Baykal'ı makamında ziyaret ederek açıkladı.

MHP'NİN ADAYI EKMELEDDİN İHSANOĞLU

HDP ve CHP'nin ardından MHP'nin adayı da belli oldu. MHP, İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Meclis Başkanlığı için aday gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.