Adana'da CHP'ye 'haciz' şoku

Adana'da CHP'ye 'haciz' şoku

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde CHP'nin Adana'daki reklam ve tanıtım işlerini yürüten ajans, ödemelerinin yapılmadığı gerekçesiyle partiyi icraya verdi.

Faiziyle birlikte 136 bin TL'ye ulaşan borç nedeniyle partideki masa ve sandalyeler haciz edildi.

Kılıçdaroğlu'ndan Genelkurmay'a tepki

CHP Adana İl Başkanlığı'nda 'haciz şoku' yaşanıyor. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimler kapsamında partinin kent genelinde yürütmüş olduğu reklam ve tanıtım çalışmalarını yapılan sözleşme gereği üstlenen Adana Reklam Ajansı, tüm bu çalışmalar kapsamında partiye 136 bin TL'lik bir fatura çıkarttı ve ödeme yapılması için de CHP İl Başkanlığı'na süre tanıdı. Ancak söz konusu ödeme yapılmayınca ajansın sahibi ve aynı zamanda da Demokrat Parti Adana Fatih Köylü, alacaklarının tahsili için Adana 7. İcra Müdürlüğü'ne başvurdu. Bu gelişme üzerine 27 Nisan 2012 tarihinde icra memurları, 'haciz' işlemi için CHP İl Başkanlığı'na geldi. Taraflar arasındaki 'uzlaşma' sağlanırken, borcun da 16 bin 500 TL'lik bölümü CHP tarafından ajansa ödenirken, geri kalan borç için de süre istendi.

Ek sürenin de tamamlanmasının ardından CHP tarafından Adana Reklam Ajansı'na herhangi bir ödeme yapılmayınca icra memurları bugün bir kez daha CHP İl Binası'na 'haciz' işlemi için geldi. Parti binasındaki masa ve sandalyelere haciz işlemi başlatan memurlar, Avukat Mehmet Ali Akgül'ün direktifleri doğrultusunda önce partideki sandalyelere el konuldu, ardından da binadaki masalar sökülerek parti binasından dışarı çıkartıldı. CHP'de bulunan partililer bu durum karşısında sessizliğini korurken, CHP İl Başkanı Zeydan Karalar ise haciz işlemi yapılırken partiye gelmezken, gazetecilerin ısrarına rağmen konuyla ilgili olarak partiden hiçbir resmi açıklama yapılmadı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.