Abdullah Avcı Rize`de Hedefini Açıkladı

Abdullah Avcı Rize`de Hedefini Açıkladı

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2014`e giderken gerçek ve ulaşılabilir hedeflerinin direkt gitmek olduğunu söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Rize Gazeteciler  ve Muhabirler Derneği’nin İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Sporda ahlak, başarı ve motivasyon” konulu panele konuşmacı olarak A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile RTEÜ Beden ve Spor Okutmanı Ahmet Aşiroğlu katıldı. Burada konuşan Avcı, göreve geldiğimde Dünya Kupası grup eleme rakiplerimiz belli olduğunu belirterek ülke olarak turnuvalara 1996’dan itibaren parçalı şekilde gittiklerini söyledi. Sadece 2008 yılında Avrupa Şampiyonası’na ikincilere direk gitme hakkı tanındığını ve direkt gittiklerini hatırlatan  Avcı, şöyle konuştu:

“Diğer türlü hep play-off oynayarak gittik. Artık direkt gitme zamanı olduğunu düşünüyorum. Çalıştığım oyuncu grubu yüzde 70- 80’i genç grup ve ben bu gruba son derece inanıyorum. Onun için 2014’e giderken gerçek ve ulaşılabilir hedefimiz direkt gitmek diye hedef koyduk. Bu hedefe hep beraber koşacağız.”

BAŞARILI OLURSAM YENİ NESİLİN ÖNÜ AÇILACAK

Panelde bir soru üzerine Avcı, her teknik adamın başarılı olmayı istediği belirterek “Ben başarılı olursam yeni nesil teknik direktörlerin önünü açacağım ve kalite yükselecek. Kalite ve rekabet ortamının olduğu yerde futbol adına güzel şeyler ortaya çıkacak. Onun için kaliteli antrenörlerimiz var. Önemli olan bunlara destek olmak ve zaman ve sabır vermektir.”

ALT YAPIYA STANDART GETİRMEK İSTİYORUZ

Milli takım olarak alt yapıya yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bir soruya Avcı, şöyle cevap verdi:

“A Milli Takımın oyuncu grubunun yüzde 70’i ile daha önce çalıştım. Ama bu işin temeli TFF değil kulüplerin alt yapısıdır. Biz TFF olarak A Milli Takım Teknik Direktörü olarak futbol geliştirme merkezi ile ortaklaşa çalışmalarımız var. Burada kulüplerde adım atacak. Belli bir kriter koyarak özellikle Süper Lig ve Bank Asya 1’inci Lig takımlarının alt yapısına belli bir standart getirmek ve bunu da denetlemek istiyoruz. Eğer bunları gerçekleştirirsek  yetenekli bir toplumuz ve oyuncu sayısının daha fazla geleceğini düşünüyorum. Türkiye’nin her yerinde oyuncu var. Özellikle son oynadığımız 5 maçta 23.5 yaş ortalaması bir takımla oynadık. Ama Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başarılı olmuş takımların yaş ortalamaları ortalama 26.5 veya 27.Bizde 2 yıl sonra 2014 Dünya Şampiyonasına 26 yaş ortalaması ile oynayacağız.”


PORTEKİZ GALİBİYETİNİN SIRRINI AÇIKLADI

Portekiz maçına takımı nasıl motive ettiği sorulan Avcı, “Portekiz çok iyi bir takım. Teknik olarak bazı analizler yaparak bunu oyuncularımızla paylaşıyoruz. Ama Portekiz maçına çıkmadan önce bir kelime kullandım. Oda şu. Her  zaman daha hızlı ve güçlü olanlar kazanamaz. Kazanabileceğini düşünenler ve gerçekten inananlar kazanır”

Panelin sonunda Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz tarafından Avcı’ya ÇAYKUR organik çayı hediye edildi. RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’da Avcı ve Aşiroğlu’na plaket sundu. 




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.