6 polis Cudi'de nasıl şehit oldu?

6 polis Cudi'de nasıl şehit oldu?

6 Özel Harekat polisinin şehit olduğu operasyonla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

21 Mart 2012'de Şırnak'ın Silopi İlçesi Cudi Dağı'nda tespit edilen PKK'lı gruba karşı operasyon düzenlendi. Çıkan çatışmada 6 Özel Harekat Polisi şehit olurken 7 terörist ölü olarak 1 terörist de sağ olarak ele geçirildi.

Operasyona ilişkin detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Özel Harekat Güzergahına Uzaktan Kumandalı Bomba

Cudi kırsalında faaliyet gösteren PKK'lı bir gruba yönelik Çarşamba günü sabah erken saatlerde operasyon gerçekleştirildi.

Polis Özel Harekat Timlerinin yürüttüğü ve Jandarma Özel Harekatına bağlı birliklerin de destek verdiği operasyonda PKK'lı grubun bulunduğu alana doğru yönelen operasyon timleri çevre emniyeti alarak gruba yaklaşmaya başladı.

Çatışma mesafesine doğru yaklaşılırken beklenmedik bir gelişme oldu. Bir anda operasyon timlerimizin bulunduğu bölgede üst üste bombalar patladı.

Uzaktan kumandayla patlatıldığı anlaşılan bu bombalarla birlikte Polis Özel Harekata bağlı 4 polis ilk anda şehit düştü ve 2 polis ağır 7 polis yaralandı.

Teröristlerin Özel Harekat timleri bölgeye gelmeden önce geliş güzergahını uzaktan kumandalı bombalarla tuzakladığı ve kalabalık bir PKK'lı grubun bölgeye hakim noktalarda pusuya yatarak bekledikleri anlaşıldı.

Özel Harekat Geri Çekilmedi "Ölmek Var Dönmek Yok!"

Etrafın tamamen bombalı tuzaklamalarla çevrili olduğunu anlayan ve bir anda patlayan bombalardan şehit ve yaralı veren Polis Özel Harekat Timleri geri çekilmedi. Tersine telsizlerden "Ölmek var dönmek yok!" sesleri yükseldi.

Timler hızlıca araziye yayıldı ve anında yoğun ateşe karşılık verildi.
Yaralı olmalarına rağmen büyük kahramanlık gösteren Özel Harekat saatlerce çatıştı.

İki yaralıya yoğun ateş altında kaldığı için uzun süre müdahale edilemedi ve bu iki polis de bir süre sonra şehit oldu.

Çatışmada Daha Sonra Şehit Vermedik

Özel Harekatı bağlı timler çatışma başladıktan sonra tek bir şehit bile vermedi. Bu sırada teröristlerin suikast silahı kanas kullandığı farkedildi.

Sabaha Kadar Olağanüstü Mücadele

Çatışmalar akşama kadar devam etti. Gün boyu devam eden çatışmalarda hakim noktalardan gelen ateşle mücadele eden timlerimiz hava karardıktan sonra rahatça geri çekilebileceği halde çekilmedi ve tüm gece boyunca operasyona devam edildi.

Sabaha kadar devam eden çatışmalarda olağanüstü mücadele eden Özel Harekat timleri 7 teröristi ölü ele geçirirken 1 teröristi de sağ olarak yakaladı.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.