5 terörist öldürüldü

5 terörist öldürüldü

Muş'un Varto ilçesinde güvenlik güçleri 4 PKK'lıyı öldürdü. Hakkari Şemdinli de ise çatışmada 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Muş'un Varto ilçesinde güvenlik güçleri ve bölücü terör örgütü PKK arasında çıkan çatışmada 4 teröristin ölü ele geçirildiğini bildirdi. Bir YDG-H üyesi ise 9 Kaleşnikof ve 5 roketatarla birlikte yakalandı. Öte yandan Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde de çıkan çatışmada 1 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı, Muş'un Varto ilçesinin Hınıs çıkışında güvenlik kuvvetleri ile 16 Ağustos günü saat 20.30'da çatışmaya giren, 4 teröristin ölü olarak silahları ile birlikte ele geçirildiği, Varto'da bir araçta 9 Kaleşnikof, 5 roketatarla YDG-H üyesinin sağ olarak yakalandığı açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamalar şöyle:

"Muş / Varto İlçe merkezinde devam eden terör eylemleri esnasında, Muş / Varto İlçesi Hınıs çıkışında, Jandarma Özel Harekât unsurları ile Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler arasında çıkan silahlı çatışma sonucu, dört Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist silahları ile birlikte ölü ele geçirilmiştir"


AA'nın haberinde geç saatlere kadar yaşanan çatışmalarda 6 teröristin öldüğü, kaçan PKK'lıların 2 cesedi yanlarında götürdüğü iddia edildi. Operasyonun ardından açılan hendekleri  kapatmaya başlayan güvenlik güçleri, ilçedeki farklı noktalara yerleştirilen 120  kilogramlık patlayıcı ile tuzaklanmış 2 tüpü etkisiz hale getirdi.

 Çatışmaların devam ettiği sırada ilçe girişinde durdurulan bir  otomobilde yapılan aramada da 15 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 roket  başlığı, 5 roket fünyesi, çeşitli silahlara ait 5 bin fişek ele geçiren güvenlik  güçleri, çatışmaların yaşandığı bölgede ise 4 Kalaşnikof marka uzun namlulu  silah, bir roketatar ve roket başlığı buldu.
 
Operasyonların devam ettiği ilçede, güvenlik önlemleri de üst düzeyde  tutuluyor.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.