29 Çay Tadımcısı göreve başladı

29 Çay Tadımcısı göreve başladı

Rize Ticaret Borsası (RTB) tarafından yürütülen "Çay Tadımcısı Yetiştirme Projesi" kapsamında eğitim verilen 50 çay tadımcısının 29`u, ildeki özel sektör çay fabrikalarında göreve başladı.

Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Türkiye`de üretilen kuru çayın tadımı yapılmadan tüketime sunulduğunu, bunun da sorunlara neden olabildiğini belirterek, bu sorunu ortadan kaldırmak ve sektördeki tadımcı açığını gidermek için AB Genç İstihdamı Destekleme Hibe Programı kapsamında "Çay Tadımcısı Yetiştirme Projesi"ni yürüttüklerini anımsattı.

Proje için en az lise mezunu, 15-29 yaş grubu arasındaki 500`ün üzerindeki kişinin başvuruda bulunduğunu anlatan Erdoğan, hayatında hiç alkol ve sigara kullanmamış, damak tat duygusu zarar görmemiş olanlar arasından 50 kişinin seçildiğini ifade etti.

Bu kişilere alanında uzman personel tarafından 6 ay teorik eğitim verildiğine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Çay tadımcıları, çay üretimindeki hatalı üretimleri ortadan kaldırmak için çok önemli görevler yapıyor. Türk çayının dünyaya tanıtılması aşamasında, kalitesi düşük ürünlerin çıkmaması için tadımcıların çok büyük katkısı olacak. Türk çayına değer katacaklarına inanıyoruz. Hedef ülkelerimiz olabilecek Avrupa ülkelerinde beğenilen çayların araştırmasını yapıp, o ülkeye ona göre çay satabileceğiz."

Erdoğan, sektörde henüz görev almamış çay tadımcılarının ÇAYKUR`da mevsimlik olarak çalışabilmeleri için bir çalışma yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.