2012`de Rize`ye 550 Trilyon Bütçe Ayrıldı

2012`de Rize`ye 550 Trilyon Bütçe Ayrıldı

İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin 2011 yılında yapılan çalışmaları anlatarak 2012 yılında Rize`ye yapılacak olan hizmetin 550 Trilyon bütçesi olduğunu söyledi.

İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde yaptığı açıklamada; 2012 Yılında hazineden bize 550 Trilyon aktarılmasını bekliyoruz. Hazineden gelen para ile yetinmiyoruz. Hizmetlerin aksamaması için İç işleri bakanlığı ve çeşitli bakanlıklardan destek alıyoruz. 2012 yılını Su Yılı ilan ettik. Önceki yıl Haziran ayında yaptığımız su analizlerinde birçok köyün suyu genel anlamda sağlıklı çıkmadı. Bu yıl genel bütçemizin ağırlığını su için kullanacağız. İyidere ve köylerinde su sıkıntısı var. Varda yaylasından su getirmeyi planlıyoruz. Bu planlamayla İyidere, Kalkandere ve Derepazarı ilçelerimizin su sorununu çözmek istiyoruz” dedi.

Yıl içinde il genel meclisinde aktif olmayan birimleri kapattıklarını söyleyen Gültekin; “ Yeni aktif birimler açarak bölgeye daha iyi hizmet vermeyi düşündük. Bazı ilçelerimizde yeni şantiyeler açtık ve eski şantiyelerimizi yeniledik. Araçlarımızda yakıt ve araç takip sistemi kurduk. Artık keyfi geziler veya başka yerlere gidişleri engelledik. Makine parklarımızda yenileme yaptık. Yenileme sürecek, ilimiz ile ilgili coğrafi bilgi sistemi kuruyoruz. Bu zaman alacak, bu bilgi sistemi içinde okullar, su, yol, köprü gibi çeşitli yerler yer alacak. Rize’de 5850 km yol ağı bulunuyor. Köy yollarımızın yüzde 35’ini beton veya asfalt yaptık. Dağınık bir yerleşim yerimiz olması itibariyle köy yollarımızın ana yolların yüzde 90’nını beton veya asfalt yaptık” dedi.

Gültekin konuşmasında 2011 Yılında Merkeze bağlı köylerden çöp toplama işlemini başlattıklarını belirterek “ Bu yıl içinde merkez dahil tüm ilçelerimizde köylerden çöp toplama işlemini başlatacağız. Çevre bakanlığından ödenek ve çöp arabası istedik. İhalesini Nisan ayı içinde yapmayı düşünüyoruz. Haftada yoğunluğa göre bir veya iki kez köylerden çöp toplatacağız. Ayrıca köylerde ki kanalizasyonları ile ilgili çalışmalarımız var. Dere yataklarımızı kirlilikten arındırmak istiyoruz” dedi.

İlimizin mutlak bir hava alanına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Gültekin “Rize ve Artvin ilinin ortaklaşa kullanacağı bir hava alanı olmalı. Hava alanları o illere gidecek turist sayısını belirler. Böyle bir düşüncemiz var. İki ilin ortak kullanacağı bir hava alanı mutlak gündeme alınmalı. Ordu ve Giresun arasında ORGİ hava alanı yapılmakta. Neden Rize ve Artvin illerinin ortak bir hava alanı olmasın. Artvin ve şehrimizin Ardeşen, Fındıklı tarafı Batum hava alanına yakın olmasına rağmen buradan hava ulaşım hizmeti almayı tercih etmiyor” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.