Uzlaşma Sağlanamayınca Üniversitenin Duvarları Yıkıldı

Avrasya Üniversitesi'ne ait yerleşkenin duvarları ve demir parmaklıkları Yomra Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Belediye söz konusu arazinin üniversite tarafından usulsüz kullanıldığı gerekçesiyle yıkımın gerçekleştiğini belirtti.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ve beraberindeki belediye yıkım ekipleri ilçeye bağlı Sancak mahallesindeki Avrasya Üniversitesi'nin Yomra Yerleşkesi'nin bulunduğu alana gelerek iş makineleri eşliğinde yerleşkenin duvarlarını ve demir parmaklıklarını yıktı.

jokm.jpg

Çay TV'ye konu ile ilgili açıklamalarda bulundan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, sürecin yaklaşık 18 aydır devam ettiğini ifade ederek "Bu süreç içerisinde yaklaşık 20'ye yakın görüşmemiz oldu. Ne kadar karşı taraf 'Bizim nezdimizde resmi bir boyutu yoktur' diyebilse de çok görüşmemiz oldu. Biz 18 ay önce neyi teklif ettiysek onu uyguladık. Her seferinde 'Bu arazi Avrasya Üniversitesi için fazladır. Yomra halkı için de böyle bir araziye ihtiyaç vardır' noktasından hareket ederek 'Arazinin 22 dönümünü biz kullanalım, 18 dönümünü Avrasya Üniversitesi kullansın. Avrasya Üniversitesi'ndeki öğrencilerin kullandığı alana vatandaşın girişine müsaade etmeyelim. Ancak vatandaşın kullandığı alana üniversite girebilsin' mantığıyla hareket ettik. Burada dolaylı olarak 40 dönümün hepsini Avrasya Üniversitesi'nin kullanabilecek olduğu bir durum ortaya çıkıyor. Bu teklifimizi sürekli olarak dile getirdik. Her seferinde 2 adım ileri gittik, 3 adım geri gittik. Çözülme umudu gördük, olabileceğine inandık sonra vazgeçilmesiyle karşı karşıya kaldık. Neticede hiç bir gelişme olmayacağını, karşı tarafın bizim tekliflerimize hiç bir şekilde yanaşmayacağını görünce yapmış olduğumuz tekliflerin uygulamasını sahada yaptık. Yaparken biz arazinin tamamına girmek yerine üniversite öğrencisinin zarar görmeyecek olduğu yaklaşık 22-23 dönümlük araziyi kestik. Bu arazide söylemiş olduğumuz çalışmaları gerçekleştireceğiz. Geriye kalan alanı üniversitenin kullanımına şimdilik bıraktık. O da üniversite zarar görmesin düşüncesindeyiz. Biz bu saatten sonra şu noktadayız; Avrasya Üniversitesi olan kavgamız bitsin. Ama '22 dönümü geri alacağız' diye bir mücadele olursa bizim 18 dönümü alma hakkımız her zaman saklıdır. Yasal olarak o 18 dönümlük arazi de Yomra Belediyesi'ne ait. Ama bir tehdit algılaması doğru değil. Ben uzlaşma noktasında sunmuş olduğum teklifi uyguladım. Ama tekraren uzlaşmayacağız gibi bir mantık olursa orada da takdir vatandaşımızındır" dedi.

aw131623-09.jpg

aw131623-07.jpg

aw131623-04.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.