Türkiye'nin Gururu Barbaros Trabzon Limanı’ndan Ayrıldı

Türkiye'nin Gururu Barbaros Trabzon Limanı’ndan Ayrıldı

GEÇTİĞİMİZ YIL EYLÜL AYININ SONLARINDA FİLYOS LİMANI'NDAN TRABZON LİMANI'NA GELEREK DEMİR ATAN BARBAROS HAYRETTİN PAŞA SİSMİK ARAŞTIRMA GEMİSİ 5 AYLIK SÜRENİN ARDINDAN YENİDEN KARADENİZ'E AÇILDI

Petrol ve doğalgaz aramalarında kullanılmak üzere satın alınan ve 2013 yılında faaliyetlerine başlayan 84,2 metre uzunluğundaki, 21,6 metre genişliğindeki ve 4 bin 711 groston ağırlığındaki gemi, Karadeniz'de sondaj çalışmalarına devam ediyor. Gemide, petrol emarelerinin yoğun olduğu noktalarda sondaj faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Trabzon Limanı'nı lojistik merkez olarak kullanan gemi, Karadeniz'deki sismik araştırmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaların, bölgedeki petrol ve doğalgaz rezervlerinin keşfi ve geliştirilmesi açısından önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

Geminin teknik donanımı ve uzman ekibiyle birlikte Karadeniz'deki arama ve sondaj faaliyetlerine devam etmesi bekleniyor. Bu çalışmaların, Türkiye'nin enerji arz güvenliğine katkı sağlayabileceği ve ülkenin enerji ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik stratejik bir adım olduğu vurgulanıyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.