Trabzon’da Turizm Zabıta Ofisi Açıldı

Trabzon’da Turizm Zabıta Ofisi Açıldı

TRABZON’DA TURİZM ZABITA OFİSİ AÇILDI. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET METİN GENÇ, ŞEHRİ ZİYARET EDECEK TURİSTLERE KOLAYLIK SAĞLAYACAK OLAN TURİZM ZABITA OFİSİ'NİN AÇILIŞINI YAPTI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehri ziyaret edecek turistlere kolaylık sağlayacak olan Turizm Zabıta Ofisi'nin açılışını yaptı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'da turizmin geliştirilmesi ve ziyaretçilere daha iyi hizmet sunulması amacıyla faaliyete geçirilen Turizm Zabıta Ofisi'nin açılış törenine katıldı. Açılışa, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, turizm acenteleri temsilcileri, oda yetkilileri, ilgili daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Havalimanında ve Uzungöl'de de Turizm Zabıta Ofisi açmayı planladıklarını belirten Başkan Genç, "Şehrimiz adına turizm konusunda önemli bir adım atıyoruz. Ziyaretçilerin sorunlarına çözüm bulmak için bir seferberlik halindeyiz. Havalimanında ve Uzungöl'ümüzde de Turizm Zabıta Ofislerimizi açacağız. Valimizin öncülüğünde turizmle ilgili paydaşlarla düzenli toplantılar yapıyoruz. Geçen yıl resmi rakamlara göre 1 milyon 319 bin kişi şehrimizi ziyaret etti ve bunların 706 bini yabancıydı. Ancak, bu rakamların dışında da birçok turist şehrimize geliyor. Trabzon'umuzda doğal güzelliklerin yanı sıra sağlık turizmi de önem kazandı. Bu konuda da çok güzel çalışmalar yapılıyor. Ziyaretçilerimizin bireysel manada ziyaret edebileceği, kendi lisanıyla bir iletişim kurabileceği bir ofisin olması gerekliydi. İletişim ofisini kurduk. Hem Arapçayı hem İngilizceyi çok iyi konuşan, turizm zabıtası modunda vazife alan ama daha ziyade de iletişimle birlikte ziyaretçilerimizin dertleriyle dertlenen, yönlendiren bir anlayışı ortaya koymak istiyoruz" dedi.

Geçmişte yaşanan suistimallere artık izin vermeyeceklerini vurgulayan Başkan Genç, "Bu şehirden memnun ayrılan ziyaretçi, şehrin turizm elçisidir. Eğer bu anlayışı hakim kılabilirsek, turizm konusunda daha da ilerleyebiliriz. Trabzon hem tarım hem de turizm şehri. Geçen yıl Trabzon'a tekabül eden fındık rekoltesinin karşılığı dolar bazında 127 milyon dolardır. Trabzon'a turizmle doğrudan veya dolaylı giren para ise 1 milyar 76 milyon dolardı. Bu rakamı daha da yukarıya taşımak bizim elimizde. Esnaflarımız turizme ciddi ve profesyonel bir anlayışla yaklaşmalı. Esnaflarımızı ziyaret ettiğimiz zaman yabancı ziyaretçilerimizden veya yerli ziyaretçilerimizden gelen parayı siz kazanmıyorsunuz, Trabzon kazanıyor. O nedenle lütfen ayağımıza sıkmayalım" ifadelerini kullandı.

Trabzon'un Körfez ülkeleri, Avrupalı, Azerbaycanlı ve Gürcü turistler gibi farklı profillerden turist çektiğini belirten Başkan Genç, "Bu küçük ofisi açarak, turizm iletişimini daha profesyonel bir seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Ofis fiziki olarak küçük ama işlevi büyük olacak. Şehrimize ve turizm sektöründeki tüm paydaşlarımıza hayırlı olsun. Bu turizm sezonunun da şehrimize güzellikler getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.