Trabzon’da sel felaketi

Trabzon’da sel felaketi

Trabzon’un Yomra ilçesi Taşdelen köyünde dün fındık toplarken yaşanan heyelan sonucu kaybolan Şakire Ateş'in cesedi bulundu...

Trabzon’un Yomra ilçesi Gozdeğirmen mevkiinde dün fındık bahçesinde fındık topladıkları sırada yaşanan heyelana kapılarak kaybolan Şakire Ateş (70) ve gelini Neriman Ateş’i (50) arama çalışmaları bugün sabah saatlerinde sonuç verdi. Şakire Ateş’in cansız bedeni Taşdelen köyünde toprak yığınlarının altında bulunurken, Neriman Ateş’i arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

BELEDİYE BAŞKANI SAĞIROĞLU KONUŞTU

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, ilçede etkili sağanak sonucu meydana gelen selde kaybolan iki kadından birinin cesedine ulaşıldığını, diğer kişiyi arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Sağıroğlu yaptığı açıklamada, ilçede dün etkili olan sağanak nedeniyle sel afetinin yaşandığını, Taşdelen köyünde fındık toplayan iki kadının sel sularına kapılarak kaybolduğunu anımsattı.

Gece geç saatlere kadar süren arama çalışmalarının, sabah erken saatlerde yeniden başlatıldığını ifade eden Sağıroğlu, "Belediye makinelerinin çalışması sonucu bir vatandaşımızın toprak altındaki cesedine ulaşıldı, diğerini arama çalışmaları devam ediyor" dedi.

Yağışın etkisini yitirdiğini, yerini güneşli havaya bıraktığını belirten Sağıroğlu, kayıp kişiyi arama ve kapalı yollardaki çalışmaların rahatlıkla yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Öte yandan dün taşan dere suları ve toprak kaymaları nedeniyle ulaşıma kapanan Yomra-Özdil karayolu ulaşıma açıldı.



YAĞMUR DEĞİL SANKİ FELAKET YAĞDI

Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Taşdelen köyünde vatandaşlar, sağanak sonucu meydana gelen sel ve heyelan afetinin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Taşdelen köyü sakinlerinden Derya Taşkara, yağmurun yaklaşık 3 saat aralıksız sürdüğünü belirterek, "Yağmur değil sanki felaket yağdı" dedi.

Yağmur sırasında heyelan tehlikesine karşı çok sayıda kişinin evlerini boşalttığını ifade eden Taşkara, "Fındık toplamayı bıraktık. Daha sonrasında da böyle bir felaket meydana geldi. Heyelanda kaybolan gelin ve kayınvalide ise yağmur sırasında fındık topluyordu. Daha sonra evlerine dönerken heyelana yakalandılar" diye konuştu.

Taşkara, köylerinde elektriğin kesik olduğunu ve sularının akmadığını da sözlerine ekledi.

Hasan Selim ise 60 yaşına geldiğini, bu yaşına kadar böyle bir yağmur görmediğini vurgulayarak, "Eğer yağmur bir saat daha devam etseydi buralarda taş üstünde taş kalmazdı" ifadesini kullandı.



500 VATANDAŞIMIZ KURTARILDI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Trabzon'daki sağanak nedeniyle mahsur kalan 500 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün akşam Trabzon'un Yomra, Araklı, Arsin ve Of ilçelerinde aşırı yağışların etkili olduğu belirtildi.

Başkanlığın koordinasyonunda, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 5 araç ve 17 personel, ayrıca AKUT, UMKE ve İl Özel İdaresine ait araçlarla arama kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, sağanak nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 500 kişinin kurtarıldığı kaydedildi.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.