Trabzon'da bastonu doktorun kolunda kırdı

Trabzon'da bastonu doktorun kolunda kırdı

TRABZON’da 2 yıl önce Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde muayene odasına girerek Dr. Ceren K.’nın koluna ve başına bastonla vurarak yaralayan 61 yaşındaki Mustafa B., yargılandığı mahkemece ‘Kasten yaralama’ suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çaptırıldı.

Olay 20 Eylül 2011 tarihinde saat 12.30 sıralarında, KTÜ tıp Fakültesi Farabi Dahiliye Servisi Nefroloji Bölümü'nde meydana geldi. Böbrek yetmezliği için hastaneye gelen Mustafa B. çok beklediğini ve kendisine bakılmadığını ileri sürerek, muayene odasına girerek Dr. Ceren K.’ya hakaret etti ve elindeki odun bastonu savurdu. Yaşanan saldırı sonucu Dr. Ceren K. başına gelen bastondan kendini korumak isterken elinden ve başından yaralanırken baston ise kırıldı. Elinde çatlak oluşan Dr. Ceren K. 3 gün 'iş göremez' raporu aldı ve saldırgan Mustafa B. hakkında şikâyetçi ve davacı oldu. Doktoru yaralayan hasta Mustafa B. de olay sonrasında aynı hastanede başka bir doktora giderek muayene olduğu öğrenildi.

4 YIL 2 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Yaşanan olay sonrası gözaltına alınan Mustafa B. savcılıkça alınan ifadesinin ardından serbest bırakılırken hakkında ‘Kasten Yaralama’ suçundan dava açıldı.

Olayın ardından KTÜ Başhekimi Pof. Dr. Teyfik Özlü ile Trabzon Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Arslan basın toplantısı yapmıştı.

Trabzon 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Mustafa B. ve saldırıya maruz kalan Dr. Ceren K. ve tarafların avukatı katıldı. Dr. Ceren K.’ya bastonla saldırarak yaralanmasına neden olan Mustafa B. mahkemedeki savunmasında pişman olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı alınan son savunmanın ardından cezada indirime gitmeyerek Mustafa B.’yi ‘Kasten Yaralama’ suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.