Trabzon'da Baba ve Kız, Telefon Dolandırıcılarının Hedefi Oldu: 180 Bin Lira Zarar

Trabzon'da Baba ve Kız, Telefon Dolandırıcılarının Hedefi Oldu: 180 Bin Lira Zarar

TRABZON'DA HEMEN HEMEN HER GÜN BİRİLERİ TÜM UYARILARA RAĞMEN TELEFON DOLANDIRICILARININ KURBANI OLUYOR.BU KEZ "ÇEKTİĞİNİZ KREDİNİN SİGORTA ÜCRETİNİ GERİ ÖDEYECEĞİZ" DEYİP DOLANDIRDILAR

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşayan baba ile kız, telefon dolandırıcılarının hedefi oldu ve 180 bin lira dolandırıldı. Dolandırıcılar, kendilerini banka görevlisi olarak tanıtarak "Çektiğiniz banka kredisinin sigorta ücretini geri ödeyeceğiz" bahanesiyle baba-kızı kandırdı.

Ş.U. (65) ve kızı B.U. (28), Gülbaharhatun mahallesinde yaşarken, telefonlarına gelen mesaj kodlarını ve hesap bilgilerini telefon dolandırıcılarına gönderdi. Dolandırıcılar, hesaplarına 200 bin TL kredi çektikleri bu tutarın 180 bin TL'sini B.U.'nun hesabına aktardı. Daha sonra dolandırıcılar, B.U.'yu arayarak bu parayı başka bir hesaba transfer etmesini istediler.

B.U., istenilen hesaba parayı aktardıktan sonra dolandırıcılarla irtibat kurulamayınca durumu fark eden baba ve kız, dolandırıldıklarını anlayarak polis karakoluna başvurdu. Polis ekipleri, şüphelinin tespiti için çalışma başlatırken, olayın detaylı incelemesi sürüyor.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Banka ya da diğer resmi kurum temsilcilerinin telefonla kimseye bilgi talebinde bulunmayacağını hatırlatarak, şüpheli durumları hemen polise bildirmelerini tavsiye etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.