TRABZON TEKNOKENT “ANADOLU GİRİŞİMCİLİĞİNİ GÜÇLENDİRME” PROJESİYLE 6 ÜNİVERSİTEYİ BİR ARAYA GETİRDİ. PROJE KAPSAMINDA TRABZON TEKNOKENT EV SAHİPLİĞİNDE TANIŞMA VE KAYNAŞMA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

TRABZON TEKNOKENT “ANADOLU GİRİŞİMCİLİĞİNİ GÜÇLENDİRME” PROJESİYLE 6 ÜNİVERSİTEYİ BİR ARAYA GETİRDİ. PROJE KAPSAMINDA TRABZON TEKNOKENT EV SAHİPLİĞİNDE TANIŞMA VE KAYNAŞMA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Trabzon Teknokent “Anadolu Girişimciliğini Güçlendirme” Projesiyle 6 üniversiteyi bir araya getirdi.

Trabzon Teknokent, bölgedeki girişimcilik ruhunu ve kültürünü geliştirmek, girişimcilik fikrini yaygınlaştırmak ve girişimcilik için gerekli donanımları kazandırmak amacıyla Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle 6 üniversiteyi bir araya getirdi. Trabzon Teknokent mentörlüğünde gerçekleştirilecek olan Anadolu Girişimciliğini Güçlendirme Projesi ile üniversitelerdeki TTO uzmanlarının ilgili konulardaki faaliyetlerinin geliştirilmesi, girişimcilikten kurumsallaşmaya kadar kapasite arttırıcı eğitimlerin yürütülmesi ile hem yerel hem de bölgesel kalkınmaya doğrudan katkı sağlanacaktır.

trabzon-teknokent2.jpeg
Proje kapsamında Trabzon Teknokent ev sahipliğinde tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlenmiştir.
 Açılış yemeğine Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ile birlikte proje paydaşlarından Avrasya Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Füsun TERZİOĞLU, Bayburt Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mutlu TÜRKMEN, Erzincan Binali YILDIRIM Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Akın LEVENT, Trabzon Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Bülent SAĞLAM, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan SİPAHİ, DOKA Genel Sekreteri Kemal AKPINAR ve beraberindeki heyet ile birlikte ilgili üniversitelerin Rektör yardımcıları, TTO Müdür ve Uzmanları, Trabzon Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Gençağa PÜRÇEK, Trabzon Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN ile yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Teknokent Genel Müdürü Sayın Gürbüz ODABAŞI ve Trabzon Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.
 Proje paydaşları üniversitelerinin Rektörleri yapmış oldukları konuşmalarda ekosistemde uzun yıllardır süre gelen tecrübelerini çevre illerdeki üniversitelere açmayı hedefleyen Trabzon Teknokent’e teşekkür etmeleri ile birlikte bu iş birliğinin başka projeler ile uzun yıllar devam etmesi konusunda temennilerini belirtmişlerdir. 

trabzon-teknokent3.jpeg
 Trabzon Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Gençağa PÜRÇEK ve Genel Müdürü Sayın Gürbüz ODABAŞI yaptıkları konuşmalarda Trabzon Teknokent tarafından hazırlanan bu projenin bölgemize ve ülkemize sağlayacağı katma değere değinmiş, Trabzon Teknokent ve girişimcilik hakkında bilgilendirmelerde bulunmuş, bünyelerindeki TTO uzmanlarının deneyimleriyle diğer Teknoloji Transfer Ofislerine de aynı özveriyle mentörlük edeceklerini belirtmişlerdir. 

trabzon-teknokent4.jpeg
 KTÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’ da konuşmasında proje ile ilgili güzel temennilerinin yanı sıra bu geniş iş birliğinin devamı ve KTÜ nün girişimci akademisyenlerine ve öğrencilerine verdiği destekleri dile getirmiştir.

trabzon-teknokent5.jpeg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.