Trabzon, Sağlık Turizminde 500 Milyar Dolarlık Pazardan Pay Almaya Hazırlanıyor

Trabzon, Sağlık Turizminde 500 Milyar Dolarlık Pazardan Pay Almaya Hazırlanıyor

TRABZON SAĞLIK TURİZMİ PROJESİ KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİR BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ."TRABZON 500 MİLYAR DOLARLIK SAĞLIK TURİZMİ PAZARINDAN PAY ALMAYA ÇALIŞACAK"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yürütülen Sağlık Turizmi Projesi kapsamında düzenlenen basın toplantısında, Trabzon'un 500 milyar dolarlık sağlık turizmi pazarından pay almaya yönelik çalışmalar ele alındı.

Toplantıya, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, TTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, TTSO Meclis Katip Üyesi ve Sağlık Turizmi Proje Yetkilisi Mehmet Üçüncüoğlu, Trabzon'da sağlık turizmi yetki belgesiyle faaliyet gösteren hastane, sağlık kuruluşu ve turizm acentesi yetkilileri katıldı.

Erkut Çelebi, toplantıda yaptığı açıklamada, uzun zamandır Trabzon'da sağlık turizmini geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Alternatif turizm olanakları oluşturmak insanları bölgemize çekebilmenin yollarını arıyoruz. Sağlık turizmi pazarı dünyada şu anda resmi rakamlara göre 100 milyar doların üzerinde, gayri resmi rakamlara göre de 500 milyar dolara ulaşmış durumda. Biz de bu pazardan pay alabilmek adına Türkiye'de sağlık turizmi konusunda kümelenme projesi yapan tek ticaret ve sanayi odası olduk." şeklinde konuştu.

Çelebi, Sağlık Turizmi Projesi çerçevesinde Gürcistan ve Azerbaycan pazarlarına yöneldiklerini belirterek, bu ülkelerle yapılan temasların olumlu geçtiğini ifade etti. Aynı zamanda Türk Hava Yolları'nın da çalışma yaptığını ve Trabzon'a sefer sayısını artırma çabalarının olduğunu dile getirdi.

Hedeflerinin sadece sağlık turizmi olmadığını, aynı zamanda ticaret ve alışveriş turizmini de hedeflediklerini belirten Çelebi, Azerbaycan ve Gürcistan'dan Trabzon'a yönlendirmek istedikleri turist sayısını artırmayı amaçladıklarını söyledi. Bu kapsamda Tiflis ve Tebriz gibi şehirlerle de uçak seferleri düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta ise sağlık turizminin önemine vurgu yaparak, bütünsel bir yaklaşımla daha etkili sonuçlar alınabileceğini belirtti. Azerbaycan ve Gürcistan gibi ülkelerle güçlü bir iş birliği yaparak sağlık turizminde önemli bir noktaya gelmeyi hedeflediklerini söyledi.

Usta, "Geçen yıl sağlık turizmi pazarından 5 milyar dolar alınmış. Ülkemiz bunu 10 milyar dolara çıkartmaya çalışıyor. Biz de o anlamda ülkemize katkı sağlamak istiyoruz." dedi.

Toplantıda, Trabzon'un sağlık turizmi, alışveriş turizmi ve diğer turizm konularında daha fazla tanıtılması ve çekim alanının genişletilmesi adına yapılan çalışmaların önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, TTSO'nun Türkiye'de sağlık turizmi konusunda kümelenme projesi yapan tek ticaret ve sanayi odası olduğu belirtildi.

TRABZON GÖZÜNÜ SAĞLIK TURİZMİNE DİKTİ

TRABZON GÖZÜNÜ SAĞLIK TURİZMİNE DİKTİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.