Trabzon Akçaabat ilçesinde 38 kişi tavuktan zehirlendi

Trabzon Akçaabat ilçesinde 38 kişi tavuktan zehirlendi

TRABZON'UN AKÇAABAT İLÇESİNDE 38 KİŞİ ASKER UĞURLAMA MEVLİDİNDE YEDİKLERİ TAVUKLU PİLAVDAN ZEHİRLENEREK HASTANELİK OLDU

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde gerçekleştirilen asker uğurlama mevlidinde yaşanan zehirlenme vakası, bölgede endişe yarattı. İlçenin Nefsipulathane mahallesinde düzenlenen mevlide katılan 38 kişi, yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastanelik oldu.

Ş.S. (48) tarafından düzenlenen asker uğurlama mevlidine katılan davetlilere, Kuran-ı Kerim okunması ve duaların edilmesinin ardından tavuklu pilav ve ayran ikram edildi. Ancak, mevlide katılanlar arasından 38 kişi, aldıkları ikramdan sonra mide bulantısı, kusma ve ishal gibi şikayetlerle başvurdukları Haçkalıbaba Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hastaneye kaldırılan 38 kişi, yapılan müdahalelerin ardından sağlık durumlarının stabil olduğu belirtilerek taburcu edildi. Yetkililer, yaşanan zehirlenme olayıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve gerekli önlemlerin alındığını açıkladılar.

Akçaabat ilçesinde yaşanan bu olay, benzer organizasyonlarda gıda güvenliğine daha fazla dikkat edilmesi gerekliliğini bir kez daha hatırlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.