Suriye Savunma Bakanı öldürüldü

Suriye Savunma Bakanı öldürüldü

Suriye resmi haber ajansının bildirdiğine göre Suriye Savunma Bakanı Davud Racha, Şam’da düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybetti.

Bir intihar bombacısının Suriye’nin başkenti Şam’da Ulusal Güvenlik Merkez Bürosu’na saldırısı sonucu Suriye Savunma Bakanı Davud Racha’nın öldürüldüğü bildirildi. Suriye devlet televizyonu, bakanlar ve üst düzey güvenlik yetkililerinin toplantısı sırasında meydana gelen saldırıda kaç kişinin hayatını kaybettiğini veya yaralandığını henüz açıklamazken Liwa el-İslam ismindeki Suriyeli muhalif bir grup saldırıyı üstlendi.

Suriye devlet televizyonu, ayrıca Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kayınbiraderi olan Suriye istihbaratının başkanı Asaf Şevket ve Suriye İçişleri Bakanı’nın yaralandığını kaydetti.

Muhalif Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Şam’daki patlamaya bir araca yüklenen bombayla saldıran intihar bombacısının neden olduğunu belirtirken Yerel Koordinasyon Komiteleri de Şam’da yüksek sesli patlamaların ve ağır silah seslerin yankılandığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.