Suat Hacisalihoğlu Lojistik Merkez Açıklaması

Suat Hacisalihoğlu Lojistik Merkez Açıklaması

Trabzon ticaret ve sanayi odası başkanı Suat Hacisalihoğlu Doğu Karadeniz bölgesi ve aynı zaman Türkiye'nin en önemli projelerinden bir tanesi kara denizde İyidere'de kurulacak olan lojistik merkez projesi olduğunu ifade etti.

Lojistik merkez projesinin bölgenin kalkınması doğrultusunda ve interlantı çok geniş bir coğrafyada olan doğu Karadeniz bölgesi ve özellikle şuanda Rize de kurulması kararlaştırılan of İyidere arasında kurulması kararlaştırılan lojistik merkez hinterlant açısından da çok önemli olduğunu ifade eden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu;

 “ Rusya İran Kafkasları tamamen içine alan deniz ulaşımı kara ulaşımı hava ulaşımına kısmen yakın olan ve gelecekte de demir yolu b ağlantısı kurulacak olan önemli bir merkez. Lojistik merkezin kurulması coğrafya olarak en güvenilir bölge olması nedeniyle geleceğe dönük ticari hareketlerin ekonomik faaliyetlerin yürütülmesi bakımından en güvenilir yer olması nedeniyle Trabzon Rize arası buna en uyumlu bölgedir.
Bölge ülkeye de kazandıracak uluslararası standartlarda bir lojistik merkez olacağı için mevcut olan ve rekabetten uzak olan lojistik hareketin kısalmasına maliyetlerinin düşmesine ve buna bağlı olarak ekonominin daha fazla gelişeceğine ve rekabet şartlarını sağlayacağı açısından da en önemli merkez olarak doğu Karadeniz bölgesinde olmasıdır. Bu bölgede olması sadece Türkiye nin piyasası için değil ağırlıkta dış piyasayı da dikkate almak suretiyle hazırlanmıştır. Bu projenin geleceğe ve istihdama katkısı önemli ölçüde büyüktür.
 İlk 10 yılda istihdam yönünden 5000-10000 arasında istihdam sağlayacağı ekonomiye 1 milyar dolar civarında ihracat katkısı sağlaya bileceği bunun yanında iç ve dış piyasayı birbirine bağlayacağı önemli bir yatırım merkezi olacaktır. Asrindeki endüstri yatırım adası birbirini tamamlayacak olan projedir yatırım adası son zamanlarda 2015 de kanunu çıkacak olan serbest bölgeler kanununu kapsayacak şekilde üretimin yapılıp ileri teknoloji ürünlerin üretildiği ve lojistik merkezle bütünlük halinde dünyaya ihraç edebileceğimiz ürünlerin daha yüksek seviyelere çıkarılması planlanmaktadır. Karadeniz bölgesi lojistik anlamda bütün dünyayla bağını kurarken aynı zaman da iç piyasanın da dışarıya açılması konusunda endüstri yatırım adasıyla birlikte olması geleceğe dönük bölgemizin çok hızlı ve ekonomik yönden de çok katkı sağlayacağı ortadadır. Bu iki proje birbirini tamamlayıcı projelerdir .

Bilindiği gibi şehrimizde bir kongre merkezi kurulması ve bu kongre merkeziyle birlikte bölgemizde ticaretin gelişmesi turizmin gelişmesi buna katkı sağlamak doğrultusunda da ekonomik içerindeki turizmin payının artırılması hedeflenmektedir. Bu sadece Trabzon olarak düşünülen bir proje değil aynı zamanda doğu Karadeniz bölgesini 6 ili kapsayan bir projedir. Biz bu 6 ille birlikte bir bütün olduk. Bizim hedeflerimiz büyük bu hedeflere ulaşmak için en azından alt yapının da hazırlanması gerekiyor yatırımcılarımızı davet ediyoruz” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.