Ortahisar’ın Ges’i Şubat Ayında Enerji Üretmeye Başlayacak

Ortahisar’ın Ges’i Şubat Ayında Enerji Üretmeye Başlayacak

TRABZON'DA TONYA İLÇESİNİN ARDINDAN İKİNCİ KEZ ORTAHİSAR İLÇESİNDE YAPILAN GES SİSTEMİ ŞUBAT AYINDAN SONRA ENERJİ ÜRETİMİNE BAŞLAYACAK

Trabzon Ortahisar'da Yeni Güneş Enerji Santrali Şubat Ayında Faaliyete Geçecek

Trabzon'da, yenilenebilir enerji projelerine bir yenisi daha ekleniyor. Tonya ilçesinden sonra Ortahisar ilçesinde de Güneş Enerji Santrali (GES) kurulumu tamamlandı ve Şubat ayından itibaren enerji üretimine başlayacak.

Türkiye genelinde yaygınlaşan Güneş Enerji Santralleri, çevre dostu ve sürdürülebilir enerji üretimine katkı sağlıyor. Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Geçit Mahallesi'nde inşa edilen GES'in panel montajı geçtiğimiz günlerde tamamlandı. 5 bin 688 panelin bulunduğu bu güneş enerji sistemi, yılda 3 milyon kilo watt saat enerji üretecek şekilde planlandı.

Ortahisar Belediyesi'nin, kendi enerji ihtiyacını kendi üretebilme hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen bu proje, şehre sürdürülebilir enerji sağlama amacını taşıyor. GES sisteminin Şubat ayında faaliyete geçmesiyle birlikte Ortahisar Belediyesi, 2024 yılında kendi enerjisini kendi santrali aracılığıyla karşılamayı hedefliyor. Bu adım, bölgenin enerji ihtiyacını temiz ve çevre dostu bir şekilde karşılama konusunda önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.