Ortahisar’da, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı

Ortahisar’da, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı

Ortahisar İlçemizde 2021-2022 Eğitim - Öğretim yılının ilk gününde 207 okulda 61 bin 150 öğrenci, çalınan ilk ders zili ile eğitim öğretime başladı.

Yeni eğitim öğretim yılında Yeşiltepe İlkokulu’nda düzenlenen törene Kaymakam Gürkan Demirkale,  Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Binbaşı Osman Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Süleyman Adıgüzel, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan ve İlçe Milli Eğitim Müdür V. Süleyman Adıgüzel’in açılış konuşmasıyla devam eden programda; Kaymakam Gürkan Demirkale, “Yaklaşık 3-4 gün oldu göreve başlayalı. Çok güzel bir yere geldiğimi, çok güzel insanların arasına geldiğimi çok güzel görev yapacağım hissiyatıyla aranızda bulunuyorum. Bunu bana hissettirdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızın kamu hizmetini daha güzel alması için elimizden geleni el birliği ile hep birlikte yapacağız inşallah.”dedi. 


KAYMAKAM GÜRKAN DEMİRKALE,
 “SAĞLIKLI EĞİTİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZDİR” 

İlköğretim haftası hepimize hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Gürkan Demirkale, “Önemli bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Yaklaşık 1,5-2 yıla yaklaşmak üzereyiz, ama bu süreç daha bitmedi, devam ediyor. Biraz daha bu süreci yöneterek, tedbirler alarak kademeli normalleşme süreci ile devam ettiriyoruz. Gerek Milli Eğitim Bakanlığımızın, gerek Sağlık Bakanlığımızın önerileri ile ciddi tedbirlerimizi aldık. Yerel yönetimlerimiz, belediyelerimiz çok ciddi destek verdi. Belediye Başkanımıza buradan şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. Bu tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Çünkü çocuklarımızın güvenli ve sağlık alanında eğitim almalarını sağlamak birinci önceliğimizdir. Biz bu görevimizi yerine getirirken fazlasını da yapmaya mecburuz. Elimizden geldiğince el birliği ile bu süreci yöneteceğiz. Sizlerden ricam, elimizden geldiğince çocuklarımıza bu işin duyarlılığını anlatmaya çalışalım. Ailelerimizin duyarlı davranması, bizim bu süreci daha sağlıklı atlatmamızı sağlayacaktır. 


Törende konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, “En önemli önceliğimiz eğitim ve sağlıktır. Milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak, ileri milletler arasında yer almasını sağlamak için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir.” dedi.  

trabzon-1.jpg
MÜDÜR V. SÜLEYMAN ADIGÜZEL, “ÖĞRENCİLERE KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdür V. Süleyman Adıgüzel , “Değerli velilerimiz 207 okulda 5370 öğretmen 61 bin150 öğrenci ve siz değerli velilerimizle büyük bir aileyiz. Zaman içerisinde oluşabilecek tüm zorlukları birlikte aşacağız. Çünkü eğitim her yerde gerçekleşiyor. Saygıdeğer öğretmenlerimiz her zaman özveri içinde oldunuz. Hepimiz minnettarız. Şimdi öğrencilerle kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorsunuz. Geleceğin büyükleri yetiştirdiğimiz bilinciyle hareket ettiğini biliyor mutlu oluyoruz. Sevgili öğrencilerimiz sizlerden ayrı kalarak uzaktan eğitim için toplandık. İnşallah öğrenci-öğretmen, velilerimiz ve toplumun bütün kesimleri dikkatle özenle davranırsa eğitimimiz kesintiye uğramaz. İnşallah en kısa zamanda bu salgından temelli kurtuluruz.” dedi. 

trabzon-12.jpg

KAYMAKAM DEMİRKALE’DEN COVİD-19 UYARISI
Öğrencilerin şiirlerini okumalarının ve halk oyunları gösterilerinin ardından beraberinde Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Binbaşı Osman Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Süleyman Adıgüzel, öğretmen ve öğrencilerle birlikte ders zilini çalarak eğitim öğretim yılını başlatan Kaymakam Gürkan Demirkale, sınıfları ziyaret etti. Kaymakam Demirkale, öğrencilere derslerine çalışmalarını ve bu dönemde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına özellikle dikkat etmeleri hususunda tavsiyelerde bulundu.

trabzon-13.jpg
Sınıf ziyaretlerinin ardından öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen Kaymakam Demirkale, Covid-19 pandemi süreci ile önemli uyarılarda bulunarak, “Dünyanın zor bir süreçten geçtiği ve ülkemizin de etkisinde kaldığı Covid-19 salgını süresince devletimizin aldığı tedbirler neticesinde yeni bir eğitim-öğretim yılına yüz yüze eğitimle başlamanın haklı sevincini birlikte yaşıyoruz.” dedi. 
Kaymakam Damirkale, “Bu duygu ve düşüncelerle 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının başta ilçemize, ülkemize ve milletimize hayırlı olması temennisiyle başta öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasına başarılı bir yıl diliyorum.” Şeklinde konuştu.  

trabzon-14.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.