‘Karadeniz Renkleri’ Resim Sergisine Yoğun İlgi

‘Karadeniz Renkleri’ Resim Sergisine Yoğun İlgi

Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde “Karadenizin Renkleri” karma resim sergisi Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde açılırken, sergi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Karadeniz Bölgesi’nin yetiştirdiği 101 Ressam’ın eserlerinin yer aldığı sergi, daha önce Trabzon ve Giresun’da sanat severlerle buluşturulurken, dünde Ordu’da açıldı. Ordu Sanat Evi Sanat Kurulu Başkanı Orhan Zafer, Karadeniz bölgesinin sanatçıları ile meşhur olduğunu belirtirken, “Turizm şehri olmak isteyen bir ili mutlaka bölgenin ressamı , şairi ve yazarı iyi tanımalıdır” dedi.
Zafer, sanatçılar bölgesini tanımadığı müddetçe Turizm şehri olmanın zor olduğunu belirterek yaptığı konuşmada, “ Karadeniz gerçekten her yönüyle çok renkli bir bölgedir. ‘Karadeniz’in bin bir rengi, 101 ressamın tuvalinde’ sloganıyla bizler yola çıktı. Sergide 101 ressamın eseri var. Bu bölgenin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Sergi’nin açılışına 75 tane eseri olan ressam katıldı. Herkes ‘Ordu ne kadar güzel, ne kadar gelişmiş ‘ dediler. Önce turizmde bir şeyler yapmak istiyorsak, önce bu şehrin bu bölgenin sanatçıları şehri tanıması gerekiyor. Çünkü Şair tanırsa, bunu şiirlerle anlatır, ressam tanırsa tuvallerine ekler. Yoksa kendi sanatçınız kendi bölgesini tanımadıktan sonra buraya ‘Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir otobüs dolusu turist geldi mutlu olduk’ demenin bir anlamı yok. Onlar geçici şeylerdir. Önce sanatçılar tanıyacak ki bu şehrin güzellikleri ölümsüzleştirilsin. Bundan dolayı yapılmış bir sergiydi. Pazartesi gününe kadar açık kalacak. Yoğun bir ilginin olduğunu söyleyebilirim. Bu serginin açılmasına büyük destek sağlana Trabzon, Giresun ve Ordu Valiliklerimize teşekkür ederiz” dedi.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.