İki Yılda 2 Binden Fazla Sülün Doğaya Bırakıldı

İki Yılda 2 Binden Fazla Sülün Doğaya Bırakıldı

DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR 12 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI TRABZON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ, TRABZON GENELİNDE 2022 YILINDA KANATLI SALIMI SEFERBERLİĞİ ÇERÇEVESİNDE İL GENELİNDE BİN 300 ADET, 2023 YILINDA İSE 750 ADET OLMAK ÜZERE 2 BİN 50 ADET SÜLÜN DOĞAYA BIRAKILDI

Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü, doğal hayatın korunması amacıyla yürüttüğü çalışmalarda önemli bir adım daha attı. 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleştirilen kanatlı salımı seferberliği kapsamında, Trabzon genelinde toplamda 2 bin 50 adet sülün doğaya bırakıldı.

Trabzon Şube Müdürlüğü, sülün popülasyonunu artırmak ve ekosistemde dengeyi sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu doğa dostu çalışmaların yanı sıra, eğitim alanında da önemli adımlar atmaya devam ediyor. 2023 yılı içerisinde il genelinde 33 okulda toplam 2 bin 563 öğrenciye doğa ve biyolojik çeşitliliğin korunması konusunda eğitim verildi.

Bu eğitim çalışmalarının 2024 yılında da devam ettiği belirtiliyor. Öğrencilere doğa sevgisi ve doğanın korunması konusunda bilinç aşılamak amacıyla yapılan eğitimler, gelecek nesillerin doğaya duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlıyor.

Trabzon'da sülünlerin doğaya bırakılması ve doğa eğitimleriyle ilgili yapılan bu çalışmalar, bölgenin biyolojik çeşitliliğinin artırılması, ekosistem dengesinin korunması ve doğa sevgisinin yaygınlaştırılması adına önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü, sürdürülebilir bir çevre ve doğa bilinci oluşturarak bölge genelinde doğal kaynakların korunmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

İki Yılda 2 Binden Fazla Sülün Doğaya Bırakıldı

İki Yılda 2 Binden Fazla Sülün Doğaya Bırakıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.