Gürdoğan, "Trabzon ile Rize Arasındaki Çekişmeye Gerek Yok"

Gürdoğan, "Trabzon ile Rize Arasındaki Çekişmeye Gerek Yok"

Çay TV ekranlarında yayınlanan "Elif Çavuş'la Gündem" programına konuk olan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Kurucu Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon ekonomisini değerlendirdi.

Trabzon'da öncelik sıralamasında bir sorun olduğunu dile getiren Gürdoğan, Trabzon'un öncelikli olarak turizm değil ticaret şehir olduğunu ifade etti. Pandemi sürecinde Trabzon turzminin durduğunu fakat ihracatın hala devam ettiğini aktaran Gürdoğan, "Pandemide her yer durmasına rağmen Trabzon ihracatı yüzde 15 artış yaşadı" ifadelerini kullandı.


"Çekişmeye Gerek Yok"
Trabzon, Rize ve Gümüşhane arasındaki çekişmelere gerek olmadığını belirten Gürdoğan, "Biz bölge birliğiyiz. Benim ihracatçım Trabzon'da da Rize'de de Artvin'de de var. Biz bölge olarak lojistiği nasıl yapabiliriz? Asya'ya nasıl bağlanabiliriz? Devletimizin her şeyden önce bir lojistik kanunu çıkartması lazım. Bu kanun çıkmadıktan sonra merkezin yapılmasının pek bir önemi yok. Büyük ülkelerin hepsinin lojistik kanunu vardır. Bununla ilgili Doğu Karadeniz'in öncülük etmesi lazım. Rusya'ya, Türki Cumhuriyetlere buradan açılıyor. Biz ufak hesaplar peşinde koşmayacağız. Bugün geldiğimiz noktada 'Rize'de yapılıyor', 'Trabzon'da yapılıyor' bunları konuşarak seneler geçti" dedi.

 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum