Erdoğdu Bey Ortaokulu, “ PATİK eTwinning projesi” İle Okumayı Geliştirecek

Erdoğdu Bey Ortaokulu, “ PATİK eTwinning projesi” İle Okumayı Geliştirecek

Erdoğdu Bey Ortaokulu Okulu, okuma alışkanlığı kazandırabilmek için “PATİK eTwinning projesi” geliştirdi.

Ortahisar Erdoğdu Bey Ortaokulu Okul Müdürü Ercan Alpaydın, Müdür yardımcısı Emre Turan ve Proje Uygulayıcısı Okul Öncesi Öğretmeni Dilek Şahin, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse'yi ziyaret ederek PATİK eTwinning projesi ve proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Proje konusunda Müdür Şükür Köse’ye bilgi veren Okul Müdürü Ercan Apaydın, “Bebek patik giyiyorsa, ona kitap da okunabilir" düşüncesiyle KİTAP kelimesinden esinlenerek isimlendirilen PATİK Projesi, çocuğun doğumundan itibaren kitapla karşılaşmasının önemini vurgulamak üzere hayata geçirilen bir projedir. Bu projeyle, çocuğun bilişsel gelişiminin çok hızlı olduğu okul öncesi dönemde soru sorma, sorgulama, problem çözme, eleştirel düşünme, tasarım odaklı düşünme,  felsefi ve üst düzey düşünme, okuma kültürü gibi becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu hedeflere ulaşmak için sınıf, ev, kütüphane, park, bahçe gibi ortamların okuma materyalleriyle zenginleştirilmesi ve daha etkin kullanılması amacıyla Trabzon'un da içinde bulunduğu 53 ilde "Patik Projesi" yürütülmektedir.”dedi.

ortahisar-1.jpg

Kitap okumanın önemine dikkat çeken Müdür Şükür Köse, “Çocuklarla birlikte yetişkinlerin de kitap okuma tekniklerinin, düşünme ve sorgulama becerilerinin geliştirilmesi önemlidir. Projede emeği geçen idareci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bu tür projelere desteklerimizi sürdüreceğiz”şeklinde konuştu.

ortahisar-12.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.