CHP Trabzon Milletvekili Kaya, "Açıklamam Başka Yerlere Çekilmesin"

CHP Trabzon Milletvekili Kaya, "Açıklamam Başka Yerlere Çekilmesin"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, demiryolu konusunda yaptığı açıklamanın başka yerlere çekilmemesi gerektiğini ve bundan büyük üzüntü durduğunu söyledi. 

Son günlerde Doğu Karadeniz'in en önemli gündem maddesi olan demiryolu güzergahı hakkında yaptığı açıklamanın yanlış yerlere çekilmemesi gerektiğini belirten Kaya, Rize'ye yapılmak istenen demiryoluna asla karşı çıkmadıklarını ve bundan büyük bir memnuniyet duyacaklarını ifade etti.


"Rize'ye Demiryolunun Gelmesi Bizi Trabzon'a Demiryolunun Gelmesi Kadar Mutlu Eder"
Kaya açıklamasında, “AKP yetkilileri 6,7 yıldır Erzincan-Trabzon demiryolu hattından bahsediyor ve bunu Trabzon'a müjde olarak sundular, hayırlı olsun dediler. Ben bu sözün takipçisiyim, verilen söz tutulsun, halka yalan konuşulmasın istiyorum. AKP’liler verdikleri sözü tutsun istiyorum, sözlerimi çarpıtarak kendilerini kurtarmaya çalışmasınlar. Benim söylediklerim ortada. Rize'ye demiryolunun gelmesi bizi Trabzon'a demiryolunun gelmesi kadar mutlu eder. Demiryolunun Trabzon'a, Rize'ye, Sarp’a kadar gitmesi, tüm doğu Karadeniz’e gelmesi yönünde birçok açıklamam var. Benim söylediğim, AKP Hükümeti Trabzon’a verdiği demiryolu sözünü yerine getirsin, millete yalan konuşmasınlar. Ayrıca Rize'ye de demiryolu yapılacaksa bunda öncü olalım, Rize'ye demiryolunun yapılması için hep birlikte mücadele edelim. “dedi.


"Samsun'dan Sarp'a Kadar Gitmesini İstiyoruz"
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’ ve Rize’de yaşam standartlarını yükseltmek ve yaşayanların refahını arttırmak için demiryolunun çok önemli bir etken olduğunu ifade ederek, “Demiryolunun Samsun’dan Karadeniz illerine uğrayarak Sarp’a kadar gitmesini istiyoruz. Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin illerimiz demir ağlarla birbirine bağlansın istiyoruz. En doğrusu budur. Fakat bir yandan da, Yıllar önce Trabzon’a sözü verilen Erzincan-Kelkit-Gümüşhane-Torul-Maçka-Trabzon Demiryolu Hattı Projesi hayata geçirilsin istiyoruz, bu proje rafa mı kaldırıldı, verilen sözler unutuldu mu, bir milletvekili olarak ben bunu sorguluyorum.

Demiryolu Trabzon'a da, Rize’ye de, tüm Karadeniz illerine de bir an önce gelsin diye uğraşıyorum. Demiryolu sadece Trabzon'a gelsin Rize'ye gelmesin demek, bunu düşünmek ancak art niyetli cahillerin işi olabilir. Sözlerimi çarpıtarak bu şekilde yorumlayanlar art niyetli siyaset bezirgânlarıdır." dedi


"Her Zaman Rize'nin Haklarını Savundum"
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, her platformda Rize’nin haklarına sahip çıktığını belirterek, "Çay konusunda, HES’ ler konusunda her zaman Rize’nin haklarını savundum. Bu konularda adeta bir Rize milletvekili gibi çalıştım, çalışmaya devam edeceğim. Rize’li hemşerilerim müsterih olsunlar Rize'ye demiryolu gelecekse bu mücadelede sonuna kadar yanlarında olurum.

Millete söz verip sözünü tutmayalar Algı operasyonlarıyla Rize ile Trabzon'u karşı karşıya getirmeye çalışıyor, buna kimsenin gücü yetmeyecektir. Trabzon'da bizim Rize'de bizim. Biz AKP Hükümetinin Trabzon’a verdiği demiryolu sözünün ne olduğunu akıbetini sorduk, Rize'ye yapılmak istenen demiryolu projesine karşı çıkmadık. Keşke yapılsa, bundan büyük duyarım” dedi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.