Burak'ın özrü kabul edildi

Burak'ın özrü kabul edildi

Burak Yılmaz, Trabzonspor maçının ardından sarf ettiği “Efsane denenlerden daha fazla katkı yaptım” ifadeleri nedeniyle özür diledi.

“Ben sadece kulübe yaptığım fedakarlıkları vurgulamak istemiştim” dedi.

Burak Yılmaz’ın Trabzonspor maçının ardından söyledikleri gündeme oturmuştu. Sarı-Kırmızılı takımın devre arası kampını sürdürdüğü Antalya’da konuşan 27 yaşındaki golcü futbolcu bu ifadeleri değerlendirdi.

“Trabzonspor’a ve Türkiye’ye mâl olmuş efsane isimlerin kalbini kırdığımı düşünüyorum. O yüzden onlardan ayrı ayrı özür diliyorum. Ne duygular yaşadığımı bilirler, o nedenle onlar affetmesini bilir. Orada söylemek istediğim, Trabzonspor ile alakalı geçmişte ne derece fedakârlıklar, ne derece mücadele ettiğimi göstermekti. Lütfen bunları başka yerlere çekmeyelim” diye konuştu.

Eleştirilerden etkilenmiş 2009-12 yılları arasında Trabzonspor’da oynayan yıldız futbolcu, söz konusu karşılaşmada Bordo-Mavili taraftarların yoğun eleştirisinin etkisiyle bu açıklamaları sarf ettiğini dile getirdi.

Trabzonspor efsaneleri bu ifadeleri şöyle değerlendirdi:

EN DOĞRUSUNU YAPTI

Oynadığı yıllar: (1984-1998, 1999-2002) Baştan beri bunu söylemeliydi. Aferin ona. Bu açıklamalardan sonra “Herkes haddini bilecek” demiştim. Çünkü oyuncu arkadaşlarımızın böyle söylemlerde bulunması hoş değil.

Futbolcu sadece işini yapmalı. Kimse kimseyi efsane yapmıyor. Çamur atarak bir yerlere gelinmiyor. Taraftarlar efsaneyi belirler. Özür dileyerek çok güzel yapmış. Benim Burak Yılmaz’dan beklediğim konuşma buydu. Hep öyle devam etsin. Hami Mandıralı Eski Trabzonsporlu futbolcu

ÇOK OLGUN BİR DAVRANIŞ

Oynadığı yıllar: (1983-97) Ben Burak Yılmaz’ın bu özrü ile olgun bir davranışta bulunduğunu düşünüyorum.

Burak’a zaten yakışan buydu. Büyük futbolcu olgun karakterle olur. Burak futbolcu olarak büyüklüğünü zaten göstermişti. Bu sözlerle karakterininde ne kadar sağlam olduğunu kanıtlamış oldu. Kendisinin özrünü kabul ediyorum. Kendisini affediyorum. Lemi Çelik Eski Trabzonsporlu futbolcu

HER ZAMAN ARKASINDAYIM

Oynadığı yıllar: (1990-99) Burak’ın Trabzonspor maçı sonrası yaptığı açıklamaları duymadığım için yorum yapamam. Ama Burak çok iyi insan. Burak’ı seviyorum. Bence desteklemesi gereken oyuncuların başında geliyor. Desteğim hep ondan yana olacak. Ünal Karaman Eski Trabzonsporlu futbolcu

ONA ZATEN KIZMAMIŞTIM

Oynadığı yıllar: (1975-80, 1985-88) Ben zaten onun ne anlamda bu sözleri söylediğini biliyordum. Onun kötü bir çocuk olmadığınıda biliyorum. Bir sinir anında bu sözleri söyledi. Zaten kendisine kızmış küsmüş değildim. Yine de kendisine yakışanı yaptı. Tebrik ediyorum. Serdar Bali Eski Trabzonsporlu futbolcu.

NE DEMİŞTİ?

Burak Yılmaz, 23 Aralık’ta Trabzonspor ile Avni Aker Stadı’nda oynanan ve 0-0 biten 17. hafta maçının
ardından Karadeniz ekibinin efsaneleri hakkında konuşmuştu. “Sadri Şeneríin dediği gibi eşantiyon olarak geldiğim yere 5 milyon euro kazandırdım. Efsane dediklerinden fazla katkı yaptım” ifadelerini kullanmıştı.

BURAK: iDOLÜM HAKAN SÜKÜR

Süper Lig’de 15 maçta attığı 9 golün yanı sıra, Devler Ligi’nde 6 karşılaşmada 6 kez fileleri havalandıran Burak Yılmaz, KANALTÜRK’te Hay Hay Buyursun Gelsin programına konuk oldu.

İdolünün Hakan Şükür olduğunu söyleyen Burak “Kendisi en beğendiğim forvet. Ancak onun elde ettiği başarılara ulaşmak çok zor” dedi.

Galatasaray’a geldiği günden bu yana ümitsizlik yaşamadığını dile getirerek “Ümitsizliğe kapıldığım zamanlarda teknik direktörümüz Fatih Terimolaya müdahale etti. Selçuk İnan faktörü de benim için çok önemli” şeklinde konuştu.

Beşiktaş ile oynanan derbide kendini yere attığı gerekçesiyle çok eleştirilen Burak Yılmaz “Burak kendini yere atıyor mu? Evet atıyor. Ancak bundan sonra dikkatli olacağıma dair söz veriyorum” dedi.

“Melankoliğim”

Melankolik bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Burak Yılmaz “Ligin en karizmatik futbolcusu Fernandes. En iyi kaleciler ise Muslera ve Trabzonspor’dan Onur” ifadelerini kullandı.

HAKAN ÇAĞLAK - BUGÜN GAZETESİ
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.