Akıl Almaz Soygun Lif Bahanesi Satma Bahanesi İle Gelip Evleri Soydular

Akıl Almaz Soygun Lif Bahanesi Satma Bahanesi İle Gelip Evleri Soydular

Trabzon’un Sürmene ilçesinde, hırsızlar banyo lifi satma bahanesiyle girdikleri soyan hırsızları Kent Güvenlik Sistemi ele verdi.

Trabzon'un Sürmene İlçesinde hırsızlar akıllara durgunluk veren bir yöntemlere evleri soydular.  Önce halk pazarının kurulduğu güne göre hırsızlık yapacakları ilçeyi belirleyen hırsızlar, el dokuması banyo lifi satma bahanesiyle apartmanlara girdi. Apartman sakinlerinin pazar alışverişine gitmiş olabileceğini düşünerek evin boş olma ihtimalini hesaba katan hırsızlar, girdikleri apartmanlardaki kapıları çalıp evin boş olup olmadığını kontrol etti. Kendilerine kapıyı açanlara dokuma banyo lifi satmak isteyen hırsızlar, kapıyı kimsenin açmadığı evlere girerek para ve ziynet eşyalarını çaldılar.

KAPILARI AÇMAK İÇİN PLASTİK ŞİŞE KULLANMIŞLAR

Kapıları açmak için pet şişelerden kesip hazırladıkları parçaları kullandıkları tespit edilen hırsızların, hırsızlık olduğunu anlaşılmaması için pet şişe kullandıkları öğrenildi. Sürmene İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gelen şikayetler üzerine hareket geçmesiyle her yerde didik didik aranan hırsızlar, incelenen Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemi ve apartman kameraları yardımıyla tespit edildi.

AKRABA OLDUKLARI ÖĞRENİLDİ

Kısa sürede izlerine ulaşılan ve akraba oldukları öğrenilen B.G. ve K.G. adlı iki kadın, çaldıkları 7 adet çeyrek altın, 2 bin 750 dolar ve 3 bin lira ve tutarındaki para ve ziynet eşyaları ile birlikte yakalandılar. Sürmene İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aynı hafta içerisinde B.G. ve K.G. ile akraba oldukları öğrenilen, aynı şebekeden E.G. ve F.A’yı 18 bin lira değerinde para ve ziynet eşyasını evlerden çaldıkları gerekçesiyle yakalanmış ve çıkarıldıkları mahkemede tutuklanan şahıslar cezaevine konulmuştu.
E.G. ve F.A.’nın arından yakalanan ve Sürmene Adliyesi’ne sevk edilen B.G. ve K.G.’de çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak Trabzon E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’na gönderildi. Hırsızların çaldıkları para ve ziynet eşyaları ise polis tarafından sahiplerine teslim edildi.
Hırsızlık olaylarını karşı vatandaşları uyaran yetkililer, apartmanlara seyyar satıcıların alınmaması ve evlerin kapılarının kilitlenmesi gerektiğini vurguladılar.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.