Trabzonspor'dan suç duyurusu

Trabzonspor'dan suç duyurusu

Trabzonspor Emre'yi TFF'ye şikayet etti.

Trabzonspor Kulübü, futbolcusu Zokoro 'ya ırkçılık içeren hakarette bulunduğu iddiasıyla Emre Belözoğlu hakkında gerekli disiplin uygulamalarının yapılması için TFF'ye başvurdu.

Fenerbahçe Kulübü'nden açıklama

Fenerbahçe Kulübü, Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında dün oynanan karşılaşma sırasında sarı-lacivertli futbolcu Emre Belözoğlu 'nun, Trabzonspor lu oyuncu Didier Zokora'ya yönelik sözlerinin ''ırkçılık'' noktasına taşınmasından rahatsızlık duyduğunu bildirdi.

Kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, ''Kulübümüz, her tür ayrımcılıkla mücadeleyi hayati derecede önemsemekte olup, söz konusu mücadele hususunda tutarlı ve sağlam bir sicile sahiptir'' denilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Trabzonspor ile dün kendi evimizde oynadığımız maç sırasında, futbolcumuz Emre Belözoğlu 'nun, pozisyon gereği artan tansiyon neticesinde Zokora'ya yönelik söylemlerinin 'ırkçılık' noktasına taşınmasından son derece rahatsızlık duymaktayız. Kulübümüz, her tür ayrımcılıkla mücadeleyi hayati derecede önemsemekte olup, söz konusu mücadele hususunda tutarlı ve sağlam bir sicile sahiptir.

Oyuncumuzun iddia edilen tepkisini hiçbir şekilde kabul etmemekle birlikte, maç sırasında -anında- tatlıya bağlanan bu olayın, maç sonuna taşınmasını ve böylesi hassas bir konunun 'araç' olarak kullanılmasını da tasvip etmiyoruz.

Fenerbahçe Kulübü olarak, ırkçı ve benzeri söylemlere karşı her zaman ve her platformda gerekli adımları atacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Dil, din, etnik köken ve benzeri her türlü ayırımcılıkla mücadele eden bir kulüp olarak, gerekli duyarlılığı bundan sonra da sergilemeye devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.''


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.