Trabzonspor yabancılaşıyor

Trabzonspor yabancılaşıyor

Karadeniz temsilcisi trabzonspor'un bu sezon kadrosunda 28 futbolcu bulunurken, bu futbolcuların 12'si yabancı, 16'sı ise yerli oyunculardan oluştu

Spor Toto Süper Lig'de elde ettiği 6 şampiyonlukta kadrosunda yabancı oyuncu bulundurmayan Trabzonspor, son dönemlerde yaptığı yabancı transferleriyle dikkat çekiyor.
Kadrosunda yerli oyuncular kadar yabancı oyuncular da barındıran Trabzonspor, gün geçtikçe yabancılaşıyor. Bordo-mavililer Janko ve Emerson transferlerinin ardından kadrosundaki yabancı oyuncu sayısını 12’ye yükseltirken, yerli oyuncu sayısı ise 16’da kaldı. 28 kişilik kadrosunda indirime gitmenin planlarını yapan teknik direktör Şenol Güneş ise gönderilmesini istediği oyuncuların listesini yönetime vermesine rağmen söz konusu oyunculara talip çıkmaması veya düşük maliyetle transfer etmek isteklerinden ötürü idarecilerin sıkıntı yaşadığı öğrenildi.

ŞAMPİYONLUKLARDA YABANCI BİR İSİM YOK
Karadeniz temsilcisi, yaşadığı 6 şampiyonlukta yabancı oyuncu kadrosunda barındırmazken, ilk yabancı transferini ise 1985-86 sezonunda Alman oyuncu Jürgen Groh’u transfer ederek gerçekleştirmişti. Söz konusu tarihten sonra bordo-mavililer bünyesine 91 tane yabancı isim katarken akıllarda ise Şota ve Yattara gibi birkaç isim kaldı.
Yabancı oyunculardan Zokora, Alanzinho, Colman, Adrian ve Sapara gibi 5 yabancı oyuncuyu orta sahaya transfer eden bordo-mavililer Sol Bamba, Emerson, Cech ve Celustka gibi oyuncuları ise defans bölgesine transfer etti. Henrique, Vittek ve Marc Janko’yu ise forvet bölgesine transfer etti.
Trabzonspor yaptığı son transferlerle birlikte kadrosunun yüzde 40'lık bölümünü yabancı oyunculardan oluştururken, takım değerini ise 93 Milyon 200 Bin Euro'ya çıkarttı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.