Trabzonspor Avrupa Ligi'nde 3. tura çıktı

Trabzonspor Avrupa Ligi'nde 3. tura çıktı

Trabzonspor, 2. Ön Eleme Turu'nda İrlanda ekibi Derry City'yi rövanşta da yenerek tur atladı.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda ilk maçta 4-2 yendiği Kuzey İrlanda temsilcisi Derry City takımını rövanş karşılaşmasında da 3-0 yenerek 3. Ön eleme turuna yükseldi. Trabzonspor’un 3. turdaki rakibi FC Dinamo Minsk oldu.
Avrupa Kupaları’ndaki 99. maçına çıkan bordo-mavililer, sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Trabzonspor, Derry City maçına; Onur, Zeki, Mustafa, Giray, Celustka, Aykut, Volkan, Colman, Adrian, Olcan ve Henrique on biriyle başladı. Düşük tempoda oynanan ilk yarının son dakikalarında Trabzonspor, Volkan Şen’le yakaladığı net gol pozisyonundan yararlanamadı ve ilk yarı golsüz eşitlikle tamamladı.
Karşılaşmanın ikinci yarısına bordo-mavililer, sakatlığı bulunan Giray’ın yerine yeni transfer Aykut Demir ve Colman’ın yerine ise genç oyuncu Abdulkadir değişiklikleri ile başladı. İlk yarıya oranla daha iyi bir oyun sergileyen Trabzonspor, Paulo Henrique’nin 56 ve 82. dakikalarda ve Abdulkadir’in 90. Dakikada attığı gollerle rakibini 3-0 yenerek bir üst tura yükseldi.

3. ÖN ELEME TURUNDA RAKİP DİNAMO MİNSK
Trabzonspor’un 3. ön eleme turundaki rakibi Beyaz Rusya’dan Dinamo Minsk oldu. Beyaz Rusya ekibi, ilk maçta sahasında Hırvatistan’ın Lokomotiva Zagreb takımına 2-1 yenilmişti. Dinamo Minsk, rövanşta sürpriz yaptı ve rakibini 3-2 yenmeyi başararak tur atlayan taraf oldu. Bordo-mavililer, 3. ön eleme turunda ilk maçı 1 Ağustos’ta deplasmanda, ikinci maçı ise 8 Ağustos’ta kendi sahasında oynayacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.