Terim sürpriz bir isimde karar kıldı

Terim sürpriz bir isimde karar kıldı

Cimbom, Al Ahly’de oynayan Trabzon’un eski yıldızı Jaja’nın transferini bitirmek üzere. G.Saray, Arap kulübü ile bağlarını koparan Brezilyalı’nin bonservisi için 3.5 milyon Euro önerdi. Sambacıya da maç başılarla, yıllık 2 milyon Euro ödenecek

Galatasaray forvet transferinde bombayı, Trabzonspor’un eski golcüsü Jaja’yı (Jackson Avelino Coelho) renklerine katarak patlatmaya hazırlanıyor. Sezon başında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Al Ahly Takımı’na transfer olan Brezilyalı oyuncuyu ile anlaşmak üzere harekete geçen Cimbom, transferi 1-2 gün içerisinde bitirmeyi planlıyor. Yıldız oyuncuyla görüşerek, her konuda anlaşmaya varan yöneticiler, Arap kulübüyle de pazarlıklara başladı. Trabzonspor’dan 4.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Al Ahly’ye satılan Jaja için 3.5 milyon Euro bonservis ödemeyi kabul eden Sarı-Kırmızılılar, bu transferin sonuçlanması için gün sayıyor.

Jaja’nın transferini bizzat teknik direktör Fatih Terim’in istediği öğrenilirken, tecrübeli hocanın 1.90 boyunda ve 25 yaşındaki forvetle hücum hattını güçlendirmeyi planladığı belirtildi. Sol ayağını raket gibi kullanbilen bir oyuncu olması sebebiyle, hem sol kanatta hem de forvette rahatlıkla forma giyebilen futbolcunun, iki bölgede de yaşanan eksiklik nedeniyle, transferine sıcak bakılıyor. Kayserili Nordin Amrabat transferinde kulüp engeline takılan Cimbom, Jaja’yı alarak sol kanattaki sıkıntıya çözüm bulmayı hedefliyor. Sambacıya da maç başı ödemelerle birlikte yıllık 2 milyon Euro seviyesinde bir rakamın verilmesi planlanıyor.

Türkiye ligini tanıması
Jaja’nın transfer edilmesindeki en büyük neden olarak, daha önce Spor Toto Süper Lig’de forma giymesi ve Türk futbolunu yakından tanıması gösteriliyor. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor’da forma giyerek oyandığı 29 maçta 12 gol atıp 3 de asist yapan Brezilyalı oyuncu, bu gollerin 10’unu sol ayağıyla 2’sini ise kafasıyla atmıştı. Teknik direktör Fatih Terim’in, devre arasında takıma çabuk adapte olabilecek ve ligimizi tanıyan bir oyuncu transfer etme düşüncesi, Jaja’yı diğer adaylar arasında öne çıkardı.

Kötü gece yaşantısı
Türkiye’de zaman zaman gece hayatı ile de anılan Brezilyalı’nın, Trabzonspor’dan da bu yüzden gönderildiği iddia edilmişti. F.Bahçeli Bilica ile eğlence görüntüleri basına yansıyan ve ülkesi Brezilya’dan geç dönüşleri nedeniyle de sıkıntı yaratan Jaja için, G.Saray yönetiminin özel bir sözleşme hazırladığı da öğrenildi. Jaja’yla yapılacak anlaşmaya göre yıldızın gece hayatı ile ön plana çıkması ya da disiplinsiz hareketlerde bulunması halinde ağır para cezalarını içeren maddeleri de kabul edeceği ve Cimbom’da forma giymeyi çok istediği için bu konuda garanti verdiği belirtildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.