Süper Ligde Sezon Sona Erdi

Süper Ligde Sezon Sona Erdi

Spor Toto Süper Ligde 2013-2014 futbol sezonu sona erdi. İşte son haftanın sonuçları ile puan durumu:

Spor Toto Süper Ligde 2013-2014 futbol sezonu bugün oynanan 3 karşılaşma ile sona erdi. Ç.Rizespor, 5 yıl aradan sonra yükseldiği Süper Ligde sezonu 42 puan ve 3'lü averaj dolayısıyla 13. sırada bitirdi.

Ligi 74 puanla şampiyon bitiren Fenerbahçe, UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak. Şampiyon Fenerbahçe'nin ardından ligi 2. sırada 65 puanla tamamlayan Galatasaray, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarından men cezası bulunduğu için Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı kazandı.

Sezonu 62 puanla 3. sırada bitiren Beşiktaş ise, Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme turundan dahil olacak. Siyah Beyazlılar, gruplar için 2 ön eleme oynayacak.

Günün maçlarında ise UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak takımların mücadelesi vardı.

Ligden düşen Medical Park Antalyaspor'a konuk olan Trabzonspor, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. 13. dakikada Zeki Yavru'nun golüyle öne geçen bordo mavili takım, 51. dakikada Olcan Adın'ın golüyle farkı ikiye çıkardı ve karşılaşmadan da 2-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 53'e çıkaran Trabzonspor, ligi 4. sırada tamamladı.

Kardemir Karabükspor ise sahasında Sivasspor'u 1-0 yendi. Ev sahibi takım, 50. dakikada İlhan Parlak'ın penaltıyla attığı golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Sivasspor, 53 puanda kalarak 5. sıraya geriledi.

Kasımpaşa, deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 3-1'lik sonuçla geçti. Kasımpaşa, 4. dakikada Adem Büyük'ün attığı golle öne geçerken, ev sahibi takım 44. dakikada Erkan Taşkıran ile beraberliği sağladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi. 49. dakikada Tunay Torun'un golüyle bir kez daha üstünlüğü eline alan Kasımpaşa, 57. dakikada Scarione ile bir gol daha buldu ve maçı 3-1 kazandı.

Bu sonuçların ardından, Ziraat Türkiye Kupası finalisti Eskişehirspor'un ardından, ligi 4. sırada tamamlayan Trabzonspor ve 5. sırada bitiren Sivasspor UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak.

GOL KRALLIĞI

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun gol kralı, Sivassporlu Aatıf Chahechouhe oldu.

Aatıf Chahechouhe, attığı 17 golle sezonun gol kralı olurken, bu futbolcuyu, 16 golle Galatasaraylı Burak Yılmaz, on beşer golle de Kasımpaşalı Scarione ve Fenerbahçeli Sow takip etti.

34. HAFTA SONUÇLARI

Eskişehirspor - Torku Konyaspor: 1-1

Kayserispor -  Fenerbahçe: 0-2

Ç.Rizespor - Elazığspor: 3-1

Bursaspor - Gaziantepspor: 3-1

Beşiktaş - Gençlerbirliği: 1-1

Galatasaray – K.Erciyesspor: 2-1

MP Antalyaspor - Trabzonspor : 0-2

Akhisar Belediye - Kasımpaşa : 1-3

K.Karabükspor – Sivasspor : 1-0


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.