Selim Ay, "Bu Takım UEFA'ya Neden Oynamasın?"

Selim Ay, "Bu Takım UEFA'ya Neden Oynamasın?"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çaykur Rizespor'un yeni stoperi Selim Ay, "Bu takım gerçekten çok yetenekli ve kaliteli bir takım. Eğer o havayı yakalayabildiğimiz zaman takım üst sıralara veya UEFA'ya neden oynamasın?" dedi.

Çaykur Rizespor'un İttifak Holding Konyaspor'dan transfer ettiği Selim Ay, basın mensupları ile bir araya geldi. Takıma hemen adapte olduğunu ifade eden 29 yaşındaki stoper, Rizespor'un bu sene çok iyi yerlerde olacağına inandığını aktardı.

"Sanki Uzun Yıllardır Rizespor İçin Oynuyorum"
Takıma geldiği andan itibaren hiç yabancılık çekmediğini ifade eden Ay, "Uzun yıllar Konyaspor'daydım. Benim için farklı bir macera, farklı bir deneyim oldu. İlk defa 17 yaşında Antalya’dan Konya’ya gittim. Şimdi de 29 yaşında böyle bir maceraya atılma kararı aldım. Gelir gelmez direk ayağımın tozuyla hafta sonu Fenerbahçe maçında oynadım. Ama hiç yabancılık çekmedim. Gerek kulüp ve tesis çalışanları olsun gerek takımdaki bütün herkes olsun yabancılık çektirmedi bana. Bunu sahada da hissettim. Sanki uzun yıllardır bu takımla beraberdim ve Rizespor için oynuyor gibiydim. Tabi bunu dışarıya nasıl yansıttım bilemiyorum." dedi.

"Bu Takım UEFA'ya Neden Oynamasın?"
Rizespor'un yetenekli bir futbolcu kadrosuna sahip olduğunu söyleyen Ay, "Buraya güzel hedefe amaçlarla geldim. İnşallah bu güzel camiayı güzel hedeflere doğru taşıyacağımızdan hiçbir şüphem yok. Bu takım gerçekten çok yetenekli ve kaliteli bir takım. Eğer o havayı yakalayabildiğimiz zaman takım üst sıralara veya UEFA'ya neden oynamasın? Ben misafir olarak ilk geldiğim andan itibaren bunu gözlemledim. Hem tesisleşme hem kulüp yapısı hem de şehir olarak bunu hak ediyor." ifadelerini kullandı.

"Kaybettik Ama Umut Verdik"
Fenerbahçe maçında kaybetmelerine rağmen çok iyi oynadıklarını ve takım olarak bir umut verdiklerini aktaran 29 yaşındaki futbolcu, "İlk maçta bazı sıkıntılardan dolayı yenildik. Pek fazla girmek istemiyorum hakem hatalarına. Çünkü ne kadar girersek girelim çok fazla da bir şey değişmiyor. Ama takım o umudu verdi. Çok iyi oynadık. Daha çok atağımız vardı diyebilirim. Umut yitirilmiş bir durum yok. Gerçekten güzel oynadı takım. Önümüzde Kasımpaşa maçı var. Aynı şekilde ona da hazırlanıyoruz. Özgüveni olan bir takımız. İnşallah ilk deplasmanda ilk galibiyetimizi alıp yolumuza devam edeceğiz. O havayı yakalayabilirsek bu sene hiç kimsenin tahmin etmediği bir Çaykur Rizespor izletebiliriz. Ben de terimin son damlasına kadar elimden geldiğince bütün mücadelemi vereceğime bütün Rize camiasına söz verebilirim. Çünkü mücadele benim yapımda var zaten." dedi.

"Çaykur Rizespor Taraflarını Biliyorum"
Pandemi döneminde fizik olarak hazırladındıklarını söyleyen Ay, "Ama mental yorgunluk ister istemez oluyor. Herkes bu konuda biraz hasar gördü diyebilirim. Seyircisiz oynanması çok da avantajı olmuyor. Seyirci bu işin meyvesi. Seyirci olduğu zaman bir itici güç oluyor. Ben buraya geldiğim deplasman maçlarından Çaykur Rizespor taraflarını biliyorum. Onlar da bize katıldığı zaman bu birliktelik güçlü bir şekilde artarak başarılı olacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

"Rakibe Korku Salıyor"

Çaykur Rizespor'un yeni yıldız futbolcusu Remy hakkında konuşan Ay, "Zaten bu oyuncuların kariyerlerini ve yeteneklerini konuşmak gereksiz. İsim yapmış oyuncular. Ve karakterli oyuncu olduktan sonra çok şey öğreniyorsun onlardan. Mesela ben Eto'o ile de oynadım. Çok şey kattı bize. Şimdi de Remy var. Remy ile de sanki yıllardır tanışıyor gibiyiz. Geldiğimden beri iyi bir muhabbet içerisindeyiz. Onlar takımla bütünleştiği zaman çok büyük artısı oluyor. Özgüven anlamında hem de sahada duruşuyla rakibe korku salıyorlar" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.