Rizespor Transfere Start Veriyor

Rizespor Transfere Start Veriyor

Çaykur Rizespor’un yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay katıldığı televizyon programında Pazartesi’den itibaren transferde önemli adımlar atacaklarını söyledi.

Lige yeni çıkan takımlar için en zor yıl ilk yıl olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam Rıza Çalımbay, “İlk yılı atlattıktan sonra kolay kolay sorun yaşamıyorsunuz. Rize futbol potansiyeli iyi olan bir il. Önemli olan bu ilk yılı en iyi şekilde atlatmak. Hedefimiz bu sezon en az ilk onun içerisinde olmaktır. Hatta ilk sekizi hedefleyeceğiz. Bu birazda bizim yönetimimizin yapacağı fedakarlığa bağlı, bütçeye bağlı, alınacak futbolculara bağlı. Eğer çok iyi futbolcular alabilirsek, bu ligi kaldıracak oyuncular alabilirsek o zaman hedef daha bambaşka olur. Ama yok idare edelim derssek sıkıntı yaşarız. Ben Eskişehirspor’da görev aldığım sezon bütçe sıkıntısı vardı. Ama iyi ve ucuz transferler yaparak başarıyı yakaladık. Çaykur Rizespor ile anlaşırken bütçe konuşmadık. Ben oyuncuları mevkileri gösteririm. Yönetim bütçesi doğrultusunda transferi yapar. Burada yöneticilere de hak vermek lazım. Onların işi de çok zor” diye konuştu.

“15 FUTBOLCUYLA YOLLARI AYIRMAK YÖNETİMLE ORTAK KARARIMIZ”

Geçtiğimiz günlerde önceki sezon takımın formasını giyen 15 oyuncu ile yollarını ayırdıklarını belirten Çalımbay, “Bu oyuncular yönetimin takdiri ile ayrılan oyuncular. 9-10 oyuncunun kamasını istedim. Onlar takımda kaldı. Yani yönetimle aynı isimler üzerinde fikir birliğine vardık. Geldiğimde önümüze konulan listede arkadaşlar işaretlenmişti. Bizde konuşarak onlarla yollarımızı ayırdık” dedi.

“İYİ BİR EKİBİZ”

Çaykur Rizespor ile uzun bir birlikteliğe imza attıklarını söyleyen Çalımbay, “Biz ekibimizle işimizi severek yapıyoruz. Futbolun gerektirdiği şekilde yapmamız gereken ne varsa onu severek yapıyoruz. Çünkü hedeflerimiz var. Mutlaka hedeflerimizi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunun için tüm enerjimizi, tecrübemizi çalıştığımız kulübe veriyoruz. Bu tabii ki fedakarlık istiyor. Şu noktada çok önemli. Görev aldığınız takıma kalıcı faydalar sağlamanız gerekli. Yeni futbolcuları yetiştirip hem Türk futboluna hem de çalıştığınız kulübe katkı sağlamanız şart. Öte yandan yabancı futbolcuları uygun maliyete getirip satarken kulübe artı para kazandırması da önemli. Bu güne kadar yabancı oyuncularda Allaha şükür kolay kolay hata yapmadık. Tabii ki zaman zaman transferde hatalarda olabiliyor. Biz her zaman kulübümüze katkı sağlamayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“KARADAĞLI KALECİ MLADEN BOZOVİC LİSTEDE”

Yönetimle beraber yoğun bir şekilde transfer için çalıştıklarını da ifade eden Çalımbay, “Transferini düşündüğümüz isimlerin listesini çıkarttık. Pazartesi’den itibaren imzaları attırmaya başlayacağız. Yönetimimize çok iş düşüyor. Bir an önce bütçeyi ayırıp transferleri gerçekleştirmemiz şart. 14-15 oyuncu kesinlikle almamız gerekiyor ki sağlam bir takımla lige başlayalım. İyi bir başlangıç yaparsak ligi de iyi bir yerde bitiririz. Şu an bir yardımcımız Karadağ maçını izlemek için yurt dışında. Burada Karadağ’ın kalecisi Mladen Bozovic’i izleyecek. Pazartesi günü bütün detayları ile transferi masaya yatırıp bir an önce transferde yol almak istiyoruz. Bir alt ligden geldiğimiz için mecburen çok sayıda transfer yapacağız. Çok iyi düşünüp doğru karar vermemiz gerekiyor. Rize’nin şartlarına uygun oyuncular seçmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

“ENERAMO LİSTEMİZDE YOK”

Transferi konusunda Sivassporlu Eneramo’un isminin geçtiğini belirten Rıza Çalımbay, “Bu oyuncu ile her hangi bir görüşmemiz şu an yok. Kendisinin düşünceleri çok farklı. Ama gelmek isterse kendisini takımımda görmek isterim” açıklamasında bulundu.
FIFA U-20 turnuvasının ülkemiz için büyük şans olduğunu söyleyen Çalımbay, “Hepimizin bu turnuvaya destek çıkması gerekiyor. Bütün taraftarlarımız tribünleri tıklım tıklım doldurması gerekiyor ki yeni organizasyonlara ev sahipliği yapabilelim. U-20 Türk Milli takımı gerçekten çok kaliteli bir ekibe sahip. Teknik direktör Feyyaz Uçar gerçekten çok çok iyi bir kadro kurdu. İnşallah hem kendi hem de takımı çok başarılı olur. Onları yürekten destekliyorum” yorumunu yaptı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.