Rizespor 3 paunı aldı

Rizespor 3 paunı aldı

Süper Ligin 27. haftasında Akhisar Belediyespor’u 3-2 mağlup eden Ç.Rizespor, kümede kalma yolunda derin bir oh çekti…

Ç.Rizespor, Spor Toto Süper Ligin 27. haftasında deplasmanda Akhisar Belediyespor’a konuk oldu. 1-0 geriye düşen Yeşil Mavililer, ikinci yarıda bulduğu 3 golle rakibini 3-2 mağlup ederek Rize’ye 3 puanla dönüyor. Akhisar'ın uzatma dakikalarındaki golü ise teselliden öteye gidemedi ve karşılaşmanın skorünü ilan etti.

Yeşil Mavilileri galibiyete taşıyan golleri 47. dakikada Kweuke, 51. dakikada Ümit Korkmaz ve 71. dakikada Tevfik Köse kaydetti. Evsahibi ekibin gollerini ise 8. dakikada Bruno VE 90+3'te Mehmet Akyüz ’den geldi.

Kümede kalma yolunda altın değerinde 3 puanla Rize’ye dönen Ç.Rizespor, puanını 30’a yükselterek derin bir nefes aldı. Yeşil Mavililer, gelecek hafta Rize’de Kardemir Karabükspor’u konuk edecek.

Ç.Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, Manisa deplasmanında kazanılan 3-2'lik Akhisar Belediyespor karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluş Lig TV'ye konuştu.

İlk yarı futybol adına bir şeyler yapmadıklarını kaydeden Tütüneker, "Maçın başında Tevfik’İn kaçırdığı posizyon haricinde bir şey yapamadık. Ne futbol adına ne başka bir şey adına hiçbir şey yapamadık. İlk ayrıda daha iyi konsantre olmamız gerekiyordu." dedi.

2. yarı arasında takıma sesli destek verdiğini ifade eden Tütüneker, şunları kaydetti:  2 yarı sesli destek verdik. Devre arasında çıkın top oynayın dedim. Top oynayarak mağlup da olabilirsiniz kazanabilirsiniz de. Allah razı olsun çıktılar oynadılar ve kazandık. İkinci yarıdaki oyundan dolayı takımımı kutluyorum

Takımdaki sakat oyuncularla ilgili açıklamada da bulunan Tütüneker, "Takımda o kadar sakat varki kimlerle sahaya çöıkacağımızı bizde şaşırdık. Öyle veya böyle bu ligi böyle tamamlayacağız. Sakatlıklar belimizi bükse de gönüllü adamlarımız hala dışarıda var. Burada olanlar ve olmayanlarla inşallah Rizespor daha iyi yerlere gelecek." diye konuştu.

ugur-tutuneker-rizespor-teknik-direktoru.20140329230116.jpg

Ç.RİZESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ UĞUR TÜTÜNEKER İLE FUTBOLCULARIN BASIN AÇIKLAMALARI

3 puan aldıkları için mutlu olduklarını dile getiren Ç.Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, “Kweuke’nin pası ile Tevfik'in kaçırdığı bir pozisyon vardı. Oğuz iyi çıkardı. Onun dışında ilk yarı hiçbir şey yapmadık. İkinci yarı istekli ve arzulu oynadık. Takıma sadece şunu söyledim, Çıkın bari top oynayın. Futbol adına çok güzel şeyler yaptılar. Lig daha bitmedi 7 maçımız var. Bunlara konsantre olup konsantrasyonu devam ettirmemiz lazım. İlk yarı nerede bitirdiysek oradan devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

RİZESPORLU FUTBOLCULARIN AÇIKLAMALARI

Maça iyi başlamadıklarına ifade eden Ümit Korkmaz, “Akhisar Belediyespor ilk yarı daha iyi oynuyordu. Bir şanssız gol yedik. Ama bunu ikinci yarı telafi ettik. Gollerimizle maçı kazandık” dedi.

Zor bir maç olacağını daha önceden bildiklerini belirten Tevfik Köse şöyle konuştu:“Çok önemli bir üç puan aldık. Maça hafta içi de çok iyi hazırlandık. Akhisar Belediyespor bu ligde iyi bir takım olduklarını biliyorduk. Çok mutluyuz 3 puan aldığımız için. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çıkacağımız bütün maçlar final maçıdır. Ligde kalmak için bütün mücadelemizi vereceğiz. Artık önümüzde Karabükspor maçı var. O maçı da alıp yolumuza devam etmek istiyoruz.”

Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta maçlarında alınan sonuçlar, kalan maçların programı ve son puan durumu şöyle:

Kasımpaşa - Kayseri Erciyesspor: 3 - 0

Kardemir Karabükspor - Beşiktaş: 1 - 0

Sivasspor - Gaziantepspor: 3 - 2

Elazığspor - Trabzonspor: 0 - 0

Akhisar Belediyespor – Ç.Rizespor: 2 - 3

Torku Konyaspor - Galatasaray: 0 - 0

31 Mart Pazartesi

20.00 Kayserispor - Medical Park Antalyaspor

20.00 Fenerbahçe - Bursaspor

20.00 Eskişehirspor - Gençlerbirliği

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.