Rize'nin hentbol ekibi imkansızlıklar içinde

Rize'nin hentbol ekibi imkansızlıklar içinde

Karadeniz Spor Rakipleriyle Değil İmkansızlıklarla Mücadele Ediyor

Türkiye 3.lüğü başarısını yakalamış olan ve şuanda Türkiye Hentbol 1. ligi erkekler A klasmanında mücadele eden Rize Karadeniz Hentboll grubu zor şartlarda ve tüm imkansızlıklara rağmen mücadelelerine devam etmeye çalışıyor.
 Takım yaş ortalaması 16 ila 18 olan karadeniz hentbol takımı geçen yıl B klasmanından A klasmanına yükselme başarısı göstermiş olup tamamen Amatör ruhla mücadelesini profesyonel ekiplere karşı zor şartlarda sürdürmeye devam ediyor.

Bugün oynadıkları Anafen Spor'la dişe diş müsabakanın ardından maçı 33-32 kaybetmeye engel olamamasına rağmen. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Karadeniz Spor Antrenoru Hüseyin DİLSİZ bu ligde mücadele etmenin bedelinin en az  300.000 tl olduğunu rakip oyuncuların çoğunun klüplerinden maaş aldıklarının önemli meblalarda transfer pazarlarının olduğunu kendilerinin ise deplasmanlara gidecek oyuncularına değil 100 tl harçlık deplasmanda konaklama ve yemek masraflarını güçlükle karşıladıklarını araç ve mazot temin edebilmek için kapı kapı dolaştıklarını buna rağmen bulundukları yerin bir başarı olduğunu tüm Rize kamoyunun bilmesi gerektiğini önemle vurguladı.
Başarılı olabilmek için tek eksiklerinin sponsor bulamamaktan kaynaklandığını belirten Antrenor Hüseyin DİLSİZ Rize'li olan Türkiye Hentbol Federasyon başkanının kendilerine eşofmanından topuna ayakkabısından çorabına hertürlü desteği vermesine rağmen bir sonraki maça hazırlanacağımız yerde konaklama ulaşım yeme-içme sorunlarıyla uğraşalım derken maçlara konsantre olamadıklarını  özellikle Rizespor'un futbol harici hiçbir branşta faaliyet göstermemesini Çaykur'un amatör spor'a belli bir noktaya kadar destek verdiğini asıl destek vermesi gereken yerde destegini esirgediğini belirtti.
Antrenor Hüseyin DİLSİZ tekrar ve önemle sporcularının çoğunun lise ögrencisi olduğunu antremanlara gelirken dolmuş paralarını ceplerinden ödediğini ve bu şartlarda 1. Liğde mücadele etmenin zorluğunu ve bulunmuş olduğu konumu takdirlerini Rize'li hemşerilerine bırakıyor. Bundan sonraki maçlarda tüm halkımızı davet ediyoruz dedi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.