Rizeli Dünya Şampiyonu

Rizeli Dünya Şampiyonu

Dünya Karate Şampiyonası Fransa’nın başkenti Paris de yapıldı. Erkekler +84 kiloda Rize Güneysulu Enes Erkan finalde Azeri Atamov 3-0 yenerek Dünya Şampiyonu oldu.

+84 kilo finalinde Azeri Şahin Atamov ile karşılaşan Enes Erkan, maçın 38. Saniyesinde yuko ile 1-0 öne geçti. Fizik üstünlüğünü kullanarak rakibini yere yatırmaya çalışan milli karateci, rakibine üst üste üç ihtar aldırarak avantaj yakaladı. Maçın bitimine 70 saniye kala bir puan daha alarak durumu 2-0′e getiren Erkan, son bölümde bir puan daha aldı ve 3-0′lık net bir skorla rakibini mağlup etti.

Altın madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Enes Erkan “Daha önce gençlerde dünya şampiyonu olmuştum ama büyüklerde böyle bir başarım yoktu. Bu başarıda payı geçen çok insan var ve hepsine teşekkür ediyorum. Yarın inşallah erkek kumite takımıyla da altın madalya alırsam sevincim katlanacak” dedi.

BAKAN’DAN KUTLAMA

Enes Erkan, maç sonrası sevincini tribünde kendisini izleyen eşi Emine Erkan’a sarılarak kutladı. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da VIP tribününden inerek şampiyon karateciyi tebrik etti. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da Enes Erkan’ı final maçından sonra telefonla arayarak kutladı.

ilk turda Amerikalı Sot’u 5-0′la geçen Erkan, ikinci turda geçtiğimiz mayıs ayında Avrupa şampiyonasında kaybettiği dünya şampiyonu Alman Jonathan Horne’u 2-0 mağlup ederek rakibinden rövanşı aldı. Üçüncü turda İsveçli Thyden’i 3-0′la geçen milli karateci grup finalinde bir başka dünya şampiyonu İtalyan Maniscalco ile karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen mücadeleyi 2-0 kazanan Enes Erkan grubunda ilk sırayı alarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde İranlı Poorsab karşısında üst üste puanlar alarak 5-0 öne geçen Erkan, yorgunluğun da etkisiyle rakibine dört puan verdi. Son saniyelerde bir puan daha alan milli karateci maçı 6-4 kazanarak finalist olmuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN KARATE MİLLİ TAKIMINI KABUL EDECEK

Paris'teki Dünya Şampiyonası'nda altı madalya kazanarak tarihi bir başarı yakalayan Karate Milli Takımı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. Görüşmenin ilginç yanı dünya şampiyonu Enes Erkan'ın da Başbakan Erdoğan gibi Rize Güneysu'lu olması.

Dünya Şampiyonası'nda bir altın, iki gümüş ve üç bronz madalya kazanarak büyük başarı elde eden Karate Milli Takımı, madalya ve kupaları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a götürecek. Başbakan Erdoğan, Milli Takım heyetini grup toplantısından önce kabul edecek. Bu arada Erdoğan kendisi gibi Rize Güneysu'lu olan dünya şampiyonu Enes Erkan'ı telefonla arayarak tebrik etti.

Karate Milli Takım kafilesi saat 22.45 civarında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na indikten sonra Ankara'ya geçecek.

BAŞBAKAN'IN İLGİSİ GURUR VERDİ

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilgisinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemden itibaren karateye büyük destek verdiğini vurgulayan Delihasan "Hem belediye başkanlığı, hem de başbakanlık döneminde bize verdiği desteğe teşekkür ediyoruz. Onun yakın ilgisi bizlere daha büyük başarılar elde etmek için motivasyon sağlıyor." diye konuştu.

Başkan Delihasan, kabulde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a siyah kuşak takdim edeceklerini söyledi.

KAZANMA KÜLTÜRÜMÜZ OLUŞTU

Paris'teki dünya şampiyonasının Türkiye açısından başarılı geçtiğini ifade eden Esat Delihasan, hakemlere rağmen kazanılan altı madalyanın başarı olduğunu söyledi.

Hatalarından ders alacaklarını da belirten Başkan Delihasan, "Karatede artık bir kazanma kültürümüz oluştu. 116 ülkenin katıldığı bir turnuvada sadece bir sporcumuz ilk turda maç kaybetti. Hem erkekler hem de bayanlarda takım halinde kürsüde yer almamız da önemli bir başarı. Hatalarımızdan ders alarak bundan sonraki şampiyonalarda daha başarılı olmanın yollarını arayacağız." diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.