Rize'de Süper Lig Heyecanı

Rize'de Süper Lig Heyecanı

Rize Valisi Nurullah Çakır ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Süper Lige çıkan Rizespor İçin açıklamalarda bulundu.

Her sezona şampiyonluk umuduyla başlayan Çaykur Rizespor taraftarına bu sevinci bir türlü yaşatamamıştı. Özellikle son 2 yıldır Play Oflarda umutlarını kaybeden Çaykur Rizespor 2012-2013 sezonuna iyi başlasa da devre arasında kadar istediği sonucu alamamıştı. Hakem hataları ve daha bir çok neden Rizespor’u Süper Lig’e hasret bıraksa da Devre arasından antrenör değişikliğine giden yeşil mavili ekibin kaderi Mustafa Denizli ve yapılan diğer transferlerle değişti.

Mustafa Denizli’nin takımın başına gelmesiyle 5 yıldır Ç.Rizespor aleyhine esen rüzgar ilk kez Ç.Rizespor lehine esmeye başlamıştı

Arda arda alınan puanlar Ç.Rizespor’a ve Rize’ye süper lig gururunu yaşattı.

Ligin 32.haftasına En yakın Rakibi Manisaspor un 6 puan ilerisinde giren Ç.Rizespor evinde düşme hattındaki Ankaragücü’nü konuk etti. Tarihi maç öncesi Rize adeta süper lige odaklandı ve taraftarlar maç öncesi Rize meydanını karnaval alanına çevirdi.

Maç öncesi Rize yeni şehir stadına ise taraftar akını yaşandı.

Formasını giyen bayrağını alan kritik maçta takımını desteklemeye geldi.

5 yıldır süperliğe hasret Rizespor taraftarı bu hasrete son verilecek maçta takımının yanında yer aldı.

Maç öncesi başlayan coşku hem stadyumda devam etti hem stadın dışına taştı

 Rize şehir meydanında zafer turu atan taraftarlar  Rize’nin süperliğe duyduğu hasreti kanıtladı.

Rize Valisi Nurullah Çakır yaptığı değerlendirmede, "Rize seyircisine teşekkür ediyorum. Rize’de görev yaptığım süre içerisinde süper lig heyecanını yaşadığım için de çok mutluyuz. Gurur duyuyorum. Özellikle ikince yarı yönetimin ortak bir irade ortaya koyarak Mustafa Denizli hocamızın transfer edilmesi bu güzellikleri bir araya getirdi. Ona ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Çaykur Rizespor’un Süper Lig’de kalıcı olması için süreklik arz eden bir finans kaynağına sahip olması gerektiğini belirterek, “Teknik Direktör Mustafa Denizli başta olmak üzere Rize’ye bu mutluluğu yaşatan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Süper Lig’de kalıcı oluruz. Bir daha düşüp çıkmak için 5 yıl beklemek zorunda kalmayız” dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.