Rize'de Süper Final

Rize'de Süper Final

Elazığspor'un doğrudan Süper Lig'e yükseldiği Bank Asya 1. Lig'de, ipi göğüsleyecek ikinci takımın belli olacağı karşılaşmada ligin deplasmanda en çok puan toplayan iki ekibi Çaykur Rizespor ile Akhisar Belediye ve Gençlik Spor karşı karşıya gelecek.

Elazığspor'un doğrudan Süper Lig'e yükseldiği Bank Asya 1. Lig'de, ipi göğüsleyecek ikinci takım 13 Mayıs Pazar günü oynanacak Çaykur Rizespor-Akhisar Belediye ve Gençlik Spor maçıyla belli olacak.

Hem Çaykur Rizespor hem de Akhisar Belediye ve Gençlik Spor deplasmanda elde ettikleri başarılarla Süper Lig yarışında avantajlı konuma geldi. Yeşil-mavili ekip 17 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik ve üç mağlubiyetle 34 puan toplayarak Bank Asya 1. Lig'de deplasmanda en fazla puan toplayan ekip oldu. Manisa temsilcisi Akhisar Belediye ve Gençlik Spor ise deplasmanda 16 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile 32 puan toplayarak Çaykur Rizespor'un ardından en fazla puan toplamayı başaran ikinci takım olmayı başardı. Çaykur Rizespor son on haftada mağlubiyet yüzü görmezken 7 galibiyet 3 beraberlik aldı. Akhisar Belediye ve Gençlik Spor ise deplasmanda oynadığı son 7 karşılaşmada 5 galibiyet 2 beraberlik alarak 17 puan topladı. Ligin ilk yarısında Akhisar'da oynanan maçta ise ev sahibi takım Çaykur Rizespor'u 3-0 yenmişti.

-Ligin en golcü takımı Çaykur Rizespor-

TFF 1. Lig'de yeşil-mavili ekip attığı 51 golle son hafta öncesinde en golcü takım konumunda bulunuyor. Yeşil-mavili ekipte Kamerunlu golcü Bikoko ligde attığı 17 golle gol krallığında ilk sırada yer alırken, kendisini Gambiyalı takım arkadaşı Ousman Jallow 15 golle izliyor. İkili ligde attıkları 32 golle takımlarına önemli katkı sağladı. Akhisar Belediye ve Gençlik Spor'da ise en golcü isim 11 golle geçtiğimiz yıl Çaykur Rizespor forması giyen Sertan Vardar. Sertan'ı 8 golle Şehmuz Özer takip ediyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.