RECEP UÇAR: “GEÇEN SEZONDAN DAHA BÜYÜK BAŞARILARI HEDEFLİYORUZ”
Ç.RİZESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ RECEP UÇAR, YENİ SEZON ÖNCESİ KADRO PLANLAMASI VE TRANSFER ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU. SAMET AKAYDİN’İN TRABZONSPOR İLE ANLAŞMAYA VARDIĞINI “MİTHAT PALA TAKIMIN EN DEĞERLİ OYUNCULARINDAN BİRİ” DEDİ
HABER : SELİM SENİZALP
Çaykur Rizespor’da yeni sezon yapılanması hız kazandı
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, yeni sezon öncesi kadro planlaması ve transfer çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yeşil-mavili ekipte ana kadro iskeletinin büyük ölçüde korunduğunu belirten Uçar, yapılacak doğru transfer hamleleriyle geçen sezonun üzerine çıkmayı hedeflediklerini söyledi.
Yeni Başkan Ali Zeki Saruhan ile hem yüz yüze hem de telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğini ifade eden deneyimli teknik adam, hazırladığı detaylı raporu yönetime sunduğunu belirtti.
Recep Uçar, takımın mevcut yapısının önemli ölçüde korunduğunu vurgulayarak, “Ana iskelet kadromuzun yaklaşık yüzde 70’i takımda kalıyor. Bu kadro üzerine doğru dokunuşlar yaparak yeni sezonda daha büyük başarıları hedefliyoruz” dedi.
AYRILACAK VE KALACAK İSİMLER NETLEŞİYOR
Kadrosunda sözleşmesi sona eren oyuncularla ilgili de açıklamalarda bulunan Uçar, Casper Hojer ve Sagnan ile yeniden görüşme ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Halil İbrahim Dervişoğlu, Pierrot ve Antonio Augusto’nun ise yeni sezonda takımda yer almayacağını belirtti.
Sözleşmesi sona eren Samet Akaydin’in Trabzonspor ile anlaşmaya vardığını ifade eden Uçar, oyuncuya başarı dileklerinde bulundu.
Deneyimli çalıştırıcı, sözleşmesi devam eden futbolcuların yeni sezonda takımın önemli parçaları olacağını belirterek şu isimleri sıraladı:
“Fofana, Erdem, Taha, Mithat Pala, Attila Mocsi, Olawoyin, Taylan, Adedire Mebude, Qazim Laçi, Valentin Mihaila, Giannis Papanikolaou, Buljubasic, Emir Ortakaya ve Ali Sowe yeni sezonda bizimle olacak.”
“MİTHAT PALA TAKIMIN EN DEĞERLİ OYUNCULARINDAN BİRİ”
Transfer gündeminde adı sıkça geçen Mithat Pala hakkında da konuşan Recep Uçar, genç oyuncunun takım için çok önemli bir değer olduğunu söyledi.
Uçar, “Mithat bizim en değerli oyuncularımızdan biri. Kamuoyunda konuşulan rakamlar kulübün menfaatleri açısından yeterli değil. Kendisi sözleşmesi devam eden ve takım kaptanlarımızdan biri olan önemli bir oyuncu” ifadelerini kullandı.
EN AZ 7 TRANSFER PLANLANIYOR
Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarının sürdüğünü belirten Recep Uçar, takıma en az 7 oyuncu kazandırmayı planladıklarını söyledi. Kulübe resmi teklif gelmesi halinde tüm oyuncular için değerlendirme yapılabileceğini belirten Uçar, “Fofana’dan Ali Sowe’a kadar resmi teklif gelen her oyuncu için kulüp menfaatleri doğrultusunda hareket ederiz” dedi.
Kiradan dönecek 4-5 futbolcunun da sezon öncesi kampına katılacağını aktaran deneyimli teknik adam, yabancı oyuncu kuralına uygun bir kadro yapılanması üzerinde çalıştıklarını vurguladı.
“RİZESPOR’U DAHA İYİ YERLERE TAŞIMAK İSTİYORUZ”
Geçtiğimiz sezon ligi 8’inci sırada tamamlayan Çaykur Rizespor’da hedefin daha üst sıralar olduğunu söyleyen Recep Uçar, göreve geldikten sonra forma şansı bulamayan birçok oyuncunun performansını yükselttiğini ifade etti.
Uçar, “Ben geldikten sonra fazla süre alamayan birçok oyuncumuz çıkış yaptı ve başarılı oldu. Yeni sezonda yapılacak doğru hamlelerle birlikte Çaykur Rizespor’u geçen sezondan daha iyi yerlere taşımak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.