Pazarspor'dan Muhteşem Geri Dönüş

Pazarspor'dan Muhteşem Geri Dönüş

Pazarspor'un 4-3 kazandığı Siirt maçı sonrası teknik direktör Şevki Tonyalı ve sportif direktör Hasan Balta'dan çok konuşulacak açıklamalar geldi.

Pazarspor’un adeta gol düellosu şeklinde geçen Siirt maçını 3-1 geri düşüp, uzatma dakikalarında bulduğu 2 golle 4-3 kazanmasının yankıları devam ederken, basın odasında hem teknik direktör şevki Tonyalı ve hem de sportif direktör Hasan Balta’nın açıklamaları gündeme damgasını vuracak.

Maçın bitiş düdüğüyle oyuncular galibiyet coşkusunu taraftarı ile değil de soyunma odasında kutlaması dikkat çekerken, bu tutumun, skorun konuk ekip lehine 3-1’e dönmesiyle bazı seyircilerin, ‘dört, dört, dört’ şeklinde tezahüratta bulunmasına tepki olarak değerlendirildi.
Ayrıca bazı seyircilerin maç içerisinde hem yönetim hem de hoca aleyhine tezahüratlarda bulunması da dikkatlerden kaçmadı.

BALTA: HAFTA İÇİ BİZE ‘MAÇI SATTINIZ’ DEDİLER!

Pazarspor sportif direktörü Hasan Balta, basın odasında kameralara yaptığı açıklamada, Siirt maçıyla ilgili bazı kesimlerin hafta içerisinde yaptıkları değerlendirmelere sert tepki gösterdi. Balta yaptığı açıklamada, “Gerekli teknik açıklamaları hocam yapar. Benim söylemek istediğim, biz bu maça hazırlanırken son bir hafta içerisinde değişik yerlerden çok insan bizi aradı, Pazarspor’un maçı Siirt’e verdiği yönünde. Yanlışlıkla bu maçı kaybetseydik, bu spekülasyonlar ayyuka çıkacaktı. 27 maçı asıl oynadıksa bu maçı da öyle oynadık. Son 2 uzatma dakikasındaki mücadelemizle attığımız 2 gol bize maçı kazandırdı. Bu goller bu lafları söyleyenlere kapak olsun. Kötü düşünenlere kapak olsun. Pazarspor’la ilgili kötü yorum yapanlar da haddini bilerek yapsın. Geçen hafta da maç kaybettik, ‘Pazarspor İddaa’ya giren maçları kaybediyor’ diyerek bunun altında bir şeyler aramaya kalktılar. Biz şampiyonluğa koşuyoruz. Bunun için katkı yapacaklarsa yapsınlar. Dedikodular bizi daha da motive ediyor. Kulübedeydim, 3-1 geri düştüğümüz anlarda ‘yönetim istifa’ seslerini de duydum. Pazar’da ilke kez duyuyorum. Onlara da söyleyecek lafım skordur. Şimdi ne düşünüyorlar? Bir insan ya taraftardır ya değildir. Ya Pazarsporlu’dur ya değildir. İyi günde bizimle, kötü günde sırtını dönmek, aleyhte yorum yazmak yakışmıyor.” ifadelerini kullandı.

TONYALI: SON KONUŞMAYI SEZONUN SON MAÇINDA YAPACAĞIM
Teknik direktör Şevki Tonyalı ise, aslında söyleyecek çok şey olduğunu ancak işin teknik yönüne değinmek istediğini, diğerinin kendi işi olmadığını belirterek, “Son konuşmayı sezonun son maçında yapacağım. Onun için sabrediyoruz. Halen daha da sabrediyoruz. Sabretmeye de devam edeceğiz. Biz yukarılar için rakibimiz aşağılar için mücadele ediyor olduğundan bu maçın önemi çok büyüktü. Özellikle söylüyorum; ikinci yarıda yaptıkları transferler, benim isteyip de alamadığım 10 nokta oyuncudur. Benim şampiyonluğa oynayıp ta alamadığım ama rakibin aldığı 10 nokta oyuncuyla yenilenmiş bir takımla mücadele verdik bugün. Adamlar, 5’te 5, 6’a 6 inancıyla böyle bir takım kurmuşlar. Bunun yanında bizim de bu tarz bozuk zemin, çamurlu sahalarda tempolu oynadığımız, rakibe önde basıp alan ve zaman vermediğimiz maçlarda etkili olabiliyorduk. Ama maalesef bugün ilk golü bulmamıza rağmen, rakibin direnci, çok istemesi, içinde bulunduğu durum ve o yarım saat içerisinde maça daha fazla asılmaları da bizi biraz zor duruma soktu. Kişisel hatalardan doğan anlık boşluktan 2 gol yememize rağmen biz inancımızı kaybetmedik. Çocuklar alınların akıyla tüm güçleriyle mücadele verdiler. Arkadan risk aldık. Dörtlüydük üçlüye döndük. İki stoperden birini sol beke aldık. Yani çeşitli atraksiyonlar yaptık. Ta ki 96. dakikaya kadar mücadelemizi kesintisiz sürdürdük. Ve 3-1’den sonra 4-3’ü bulmak harika bir skor. Bu her takımın harcı değil. Bunu bize yaşatan özelikle futbolcularımızın alınlarından öpüyorum. Biz daha önce de söyledik, gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz.” dedi.

PINAR: GERİLİMİ YÜKSEK BİR MAÇ OLDU

Pazarspor Basın Sözcüsü Erdoğan Pınar ise yaptığı açıklamada, bu maçta her iki takımın kaybedeceği puanların öneminden dolayı son derece gerilimli bir maç olacağını tahmin ettiklerini ifade ederek, “Sahanın yağmur nedeniyle ağırlaşması, durumu; hata yapanın zararı pahalıya ödeyeceği bir hale getirdi. Pazarspor çok hata yaptı. Neredeyse bu hatayı çok ağır ödeme noktasına geldik. Son 5 dakikada tablo değişti. Son yıllarda Pazar’da seyrettiğimiz en heyecanlı maçlardan biri oldu. Bu motivasyon ve güven bizi Play Off’a götürür.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.