Özlenen Rize yolda

Özlenen Rize yolda

FANATİK'e çok özel açıklamalar yapan Çaykur Rizespor'un teknik patronu Rıza Çalımbay, ikinci yarıya bomba gibi gireceklerini söyledi.

Yaşanan sakatlıklar nedeniyle beklentilerin uzağında kaldıklarını dile getiren deneyimli hoca, “Lige sıfırdan bambaşka bir takım gibi başlayacağız” dedi.

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Çaykur Rizespor’da teknik direktör Rıza Çalımbay, geride bıraktıkları ilk yarıyı, ara transferi ve ikinci yarıdaki hedeflerini FANATİK’e açıkladı. 5 yıl gibi uzun bir sürenin ardından takımın yeniden Süper Lig’e çıktığını hatırlatan Çalımbay, ilk yarıda büyük talihsizlikler yaşadıklarını dile getirdi. Lige iyi başladıklarını ancak yaşanan sakatlıklar sonrasında geri gittiklerini aktaran tecrübeli teknik adam, “Ligin yeni takımı olarak sıkıntılarımız oldu. Gerekli transferleri yapamadık. 4 forvet oyuncumuz toplamda 3 gol attı. Golcülerimizden hiç verim alamadık. Bir de sakatlar eklenince böyle oldu. Buradan herkesin ders çıkarması gerekir. Zira ikinci yarı telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Ancak şunu söyleyeyim; Rize camiasının içi rahat olsun. Lige sıfırdan bambaşka bir takım gibi başlayacağız” ifadesini kullandı.

'Sezer Öztürk pahalı geldi'

Kaliteli bir kadronun yanı sıra yedek kulübesinin de önemine dikkat çeken Karadeniz temsilcisinin teknik patronu, “Aykut, Martin, Engin ve Abdi geldi. Yönetimin transfer çalışmaları devam ediyor. Beşiktaş’tan Sezer Öztürk düşüncemiz vardı. Ancak yüksek ücret istedi. Vazgeçtik. İbrahim Toraman talebimiz olmadı. Koray’ı Almanya İkinci Ligi’nden buldum. Bırakma düşüncemiz yok. Takviyeleri yaparsak sıkıntı çekmeyiz. Yönetim uğraşıyor. Öyle ara transfer de kolay değil biliyoruz. Ama zengin kadro yaratıp sorun yaşamak istemiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

'En iyi kadro Fener'de

Ligdeki en iyi kadronun liderde olduğunun altını çizen Çalımbay, 7. haftada oynadıkları Medical Park Antalyaspor ve 14. haftadaki Fenerbahçe karşılaşmalarından yenilgiyle ayrılmayı kesinlikle hak etmediklerini de sözlerine ekledi. Fener’in özellikle Kadıköy’de çok iyi oynadığına vurgu yapan Çalımbay, “Rakibin üstünde iyi baskı kurup, sonuca gidiyorlar. ilk yarıda en çok üzüldüğüm Antalya ve Fenerbahçe maçları. Çok rahat kazanabileceğimiz bu iki maçı kaybettik. Özellikle Antalya 10-0 olurdu. Ama ikinci yarı hem zirve hem de alt taraf için zor geçecek” sözlerini sarfetti.

'Yabancı serbest olmalı ama...'

Şimdiye kadar çalıştırdığı takımları asla yarı yolda bırakmadığını belirten Çalımbay, tek hedefinin Çaykur Rizespor’u iyi yerlere getirmek olduğunu söyledi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’le yaptıkları sohbetin Türk futbolu adına olumlu geçtiğini kaydeden Çalımbay, şu ifadeleri kullandı: “Bir kargaşadır gidiyor. Fatih Hoca ile yaptığımız konuşmada bherkes fikrini söyledi, bana göre çok da olumlu oldu. Yabancıyı tartışıyoruz, ancak yurt dışına giden futbolcumuz yok. Yabancı serbest bırakılıp kriterler konulması gerekir. İngiltere örneği ortada. İyi hoca ve oyuncu kesinlikle futbolumuza kalite getirip, marka değerini artırır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.