'Kazanamamanın stresini aşmak önemli'

'Kazanamamanın stresini aşmak önemli'

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş galibiyetini değerlendirdi..

Güneş'in açıklamalarından Ajansspor tarafından derlenenler şu şekilde:
"İlk maçlarını kaybeden ve son haftalarda kazanamayan ve Avrupa'da uzun süre oynayıp ligi taşımakta zorluk çeken iki takımın mücadelesi oldu. İlk yarıda pozisyon üstünlüğümüz var ama gol bulmakta zorluk çektik. Daha çok kazanmaya yakın olan taraf bizdik. Kendi sahamızda kazanmak sevindirirci. Kazanamamanın stresini aşmak önemli. Beşiktaş'a karşı avanataj yakaladık ama yukarının gerisindeyiz. Oyuncularımın isteği gayreti ve seyircinin desteği iyiydi."

-Basın toplantısı-
Güneş, basın toplantısında ise Süper Final'de ilk maçta kaybeden iki takımın maçında kazananın kendileri olduğunu belirterek, ''Bu yüzden mutluyuz. Maçı kazanan sıralamada avantajlı takım olacaktı. Biz de kazanarak bunu sağladık'' diye konuştu.

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunda üstünlüğü sağladıklarını kaydeden Şenol Güneş, şöyle devam etti:
''Öndeki pozisyonlarda biraz telaşlı olmasaydık, gol bulabilirdik. Rakibi sahamıza getirmeden oynadık hem de atak yapmaya çalıştık. Bu sonuca yansımadı. İkinci yarı hem biz hem de Beşiktaş'ta kopmalar oldu. İki takımda pozisyon buldu. Ancak, biz golü bularak bir adım öne geçtik. Sonra oyunu kontrol etmeye çalıştık. Böylesi kritik maçta, seyircimizin bayan olduğu maçta kendi sahamızda kazanmak önemli. Oyunculara teşekkür ediyorum. Gayretli, istekliydiler. 3 puan sevindirici. Yarışta Galatasaray, Fenerbahçe avantajlı. Biz daha gerideyiz. Yarış devam edecek.''

Güneş, Süper Final'de oyuncularını motive etmekte zorlanıp zorlanmadığı yönündeki bir soruya, ''Şike süreci konuşuluyor. Başka olaylar konuşuluyor. Hakemler unutuldu bu ara. İyi tarafı o. Fazla fuzuli konular konuşarak, gündem değiştirerek futbolun heyecanını aşağı düşürüyoruz. Bizi etkileyen en önemli ana faktör uzun bir maratonun planlama dışında yapılması. Biz sıkıştırılmış bir lig oynadık'' yanıtını verdi.

-Volkan Şen'in tepkisi-
Şenol Güneş, oyundan alınırken sinirli davranışlar gösteren Volkan Şen'in sahada elinden gelen gayreti gösterdiğini kaydederek, şunları söyledi:
''Bizim görevimiz oyunculara görev vermek. Onların görevi de bunları yerine getirmek. Bir görevimiz de oyuncuların yanlış veya doğrularını konuşarak düzeltmek. Ya biz gideriz ya onlar gider. Ama Volkan bizim için iyi bir oyuncu. Zaman zaman oyuncularımızın saha içinde gol kaçırma, rakibi kovalama veya oyun içindeki hataları gibi saha dışında da böyle şeyler olabiliyor. Konuşmadık onunla ama oynama isteğinden kaynaklanan bir tepkisi olabilir. Bize doğru gelmediğini gördüm. Bu doğru değil. Bunu da hatırlatırız ona.''

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.