Karaman: 'Yekta İle Görüştüm'

Karaman: 'Yekta İle Görüştüm'

Ç.Rizespor, ikinci devre hazırlık çalışmalarını Antalya Belek’te sürdürüyor.

Yağmur altında teknik direktör Hikmet Karaman nezaretinde basına açık yapılan antrenmanda yeşil-mavili futbolcular fizik çalışması yaptı. İki ayrı gruba ayrılan futbolcular kendi aralarında dar alanda kontrol ve pas çalışması yaptı. Futbolcuları ile yakından ilgilenen teknik direktör Hikmet Karaman, sürekli oyuncularıyla konuşup, sahada neler yapıp yapmayacakları konusunda uyarılarda bulunarak motive anlamında katkı sağladığı gözlendi.

Sabah yapılan çalışmaya hasta olan Engin Bekdemir katılmazken, Murat Duruer, Giray Kaçar ve Oboabona takımla ayrı çalıştılar.

İdman sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan teknik direktör Hikmet Karaman;” Transferde eksiklerimiz var, Başkan ve yönetim kurulu üyeleri çalışmalara devam ediyor “ dedi

Mutlak Takviye Yapmamız Gerekiyor

Takımda beş as oyuncunun çeşitli nedenlerde dışarda kaldığını hatırlatan Karaman;” Transfer hem zor, hem olması gerek. Zorluk derecesi devre arası transferi her kulüp için zordur. Dolayısıyla kulüpler sezon başı transferlerini doğru yapması gerekiyor, ikinci devre kimse size iyi oyuncuyu vermez. Afrika kupası kulüplerin baş ağrısı. Bir çok kulüp zorluk çekiyor. Ekonomik sıkıntı Anadolu kulüpleri zorluyor. Bir hafta sonra maç çıkacağız belli bölgelerde mutlaka oyuncularımızın olması gerekiyor, bu çalışmaları birkaç günde sonuçlanır gereken tedbirler alınır” dedi.

Teknik Direktör Hangi Biriyle Uğraşsın

Türkiye’de bir teknik direktörü bir çok şeyi yapıyor diyen Karaman, “Hoca hangi birinle uğraşsın. Bu işleri mutlaka kulüplerin idari menejerleri uğraşması gerekiyor. Ben antrenman mı yaptıracağım, rakip takımları mı izleyeceğim belli değil. Türk futbolu tıkanmış vaziyette. Günde 50 menajer arıyor veya faks çekiyor. Alman takım devre arası transfer yapmaz, sadece çalışır. Hoca eksik oyuncuları bildirir, transferi yönetici yapar. İnsan kalitesi ve profesyonelleşmek gerekiyor” ifadesini kullandı.

“Obraniak Çilek Değil.. Yekta’nın Samimiyetini Göreceğiz”

“Biz takımız, çilekse herkes çilek. Takımda herkes çilek, elimdeki bütün oyuncular aynı, hiç kimse üstün değil, önce takım oyunu. Tamam Obraniak faydalı bir oyuncu bize de fayda verecektir. Yekta ile için bir görüşme yaptım. Herkesin samimiyetini göreceğiz” dedi.






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.